Schoonmaker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Schoonmaker?

Een schoonmaker of schoonmaakster is een facilitair medewerker, die werkzaam is binnen de facilitaire dienstverlening. Als schoonmaker ben je over het algemeen verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, die allemaal met schoonmaken te maken hebben. Welke werkzaamheden een schoonmaker precies uitvoert kan verschillen per opdracht of bedrijf, omdat je als schoonmaker ook verantwoordelijk kan zijn voor specifieke schoonmaakwerkzaamheden. In het kort kunnen we een schoonmaker het beste omschrijven als een allround vakman of vakvrouw die schoonmaakt. Een andere benaming voor schoonmaker is soms ook wel interieurverzorger. In Nederland zijn er veel schoonmakers werkzaam, wat niet alleen betrekking heeft op het schoonmaken van kantoren. Schoonmakers komen overal voor binnen de maatschappij. Wel kan het beroep schoonmaker in de praktijk op verschillende manieren voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de benamingen medewerker vloerenonderhoud, kamermeisje, housekeeper, servicemedewerker of bijvoorbeeld aan de benaming interieurverzorger. Het beroep schoonmaker moet dus vrij algemeen gezien worden, omdat er veel verschillende vaklieden werkzaam zijn als schoonmaker. Deze verschillende schoonmakers kunnen ook gespecialiseerd zijn binnen bepaalde vormen van schoonmaakwerkzaamheden. Schoonmaakbedrijven maken gebruik van veel verschillende schoonmaaktechnieken en schoonmaakmachines. De inhoudelijke werkzaamheden van een schoonmaker kunnen dan ook verschillen per schoonmaker en soort werkgever. Afhankelijk van de soort werkzaamheden kan het als schoonmaker ook belangrijk zijn om specifieke aanvullende opleidingen te volgen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Schoonmaker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Schoonmaker

Welke opleiding is nodig om Schoonmaker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Schoonmaker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Schoonmaker

Wat is het salaris en tarief van een Schoonmaker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Schoonmaker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Schoonmaker zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Schoonmaker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Schoonmaker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl