Schoonmaker

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Schoonmaker?

Een schoonmaker of schoonmaakster is werkzaam binnen de facilitaire dienstverlening en is meestal verantwoordelijk voor diverse werkzaamheden, die allemaal met schoonmaken te maken hebben. Welke werkzaamheden een schoonmaker precies uitvoert kan verschillen per opdracht of bedrijf, omdat je als schoonmaker ook verantwoordelijk kan zijn voor specifieke schoonmaakwerkzaamheden. In het kort kunnen we een schoonmaker omschrijven als een allround vakman of vakvrouw die schoonmaakt. Een andere benaming voor een schoonmaker is soms ook wel interieurverzorger. In Nederland zijn er veel schoonmakers werkzaam, wat niet alleen betrekking heeft op het schoonmaken van kantoren. Schoonmakers komen overal voor binnen de maatschappij. Wel kan het beroep schoonmaker binnen de praktijk op verschillende manieren voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de benamingen medewerker vloerenonderhoud, kamermeisje, housekeeper, servicemedewerker of bijvoorbeeld aan de benaming interieurverzorger.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Schoonmaker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Schoonmaker

Welke opleiding is nodig om Schoonmaker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Schoonmaker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Schoonmaker

Wat is het salaris en tarief van een Schoonmaker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Schoonmaker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Schoonmaker zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl