Facilitair medewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Facilitair medewerker?

Een facilitair medewerker is iemand die binnen een bedrijf of organisatie verantwoordelijk is voor huishoudelijke werkzaamheden. Als facilitair medewerker kan je verantwoordelijk zijn voor verschillende werkzaamheden, die in alle gevallen wel te maken hebben met bedrijfsmatige huishoudelijke diensten en dienstverlening. Denk hierbij aan schoonmaakwerkzaamheden, onderhoudswerkzaamheden, administratieve werkzaamheden, cateringwerkzaamheden of aan het ontvangen van bezoekers. In het kort kunnen we stellen dat een facilitair medewerker verantwoordelijk is voor alles wat met bedrijfsgebouwen te maken heeft, zodat de gebruikers en de bezoekers van deze gebouwen optimaal kunnen werken of juist bediend worden als het om gasten gaat. Als facilitair medewerker kunnen de werkzaamheden per werkgever verschillen, omdat niet alle bedrijven dezelfde diensten aanbieden. Binnen Nederland maken bijna alle grote bedrijven gebruik van facilitair medewerkers, omdat zij een belangrijke schakel zijn voor bedrijven als het aankomt op het dagelijks functioneren van de bedrijven. De inhoudelijke werkzaamheden van een facilitair medewerker zijn niet zomaar te omschrijven, omdat facilitair medewerker betrekking kan hebben op verschillende beroepen. Een facilitair medewerker kan bijvoorbeeld een postkamer medewerker zijn of een technische medewerker die verantwoordelijk is voor het onderhouden van gebouwen. Afhankelijk van de werkgever zal een facilitair medewerker in de meeste gevallen werkzaam zijn onder de facilitair manager, die alle facilitair medewerkers aanstuurt. Als facilitair medewerker kan je werkzaam zijn binnen verschillende afdelingen. In de meeste gevallen zal een facilitair medewerker aangemerkt moeten worden als allround medewerker, die verantwoordelijk is voor alle voorkomende werkzaamheden. Een facilitair medewerker kan ook werkzaam zijn voor bedrijven die facilitaire diensten aanbieden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Facilitair medewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Facilitair medewerker

Wat is het salaris en tarief van een Facilitair medewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Facilitair medewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Facilitair medewerker zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Facilitair medewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Facilitair medewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl