Opleiding tot Banqueting medewerker

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingGastvrouw (Mbo 2)
VervolgopleidingGastheer (Mbo 2)
VervolgopleidingEerste Medewerker Fastservice (Mbo 3)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Opleiding banqueting medewerker

Er bestaan geen specifieke opleidingen voor het beroep banqueting medewerker via reguliere scholen. Er bestaan wel voldoende andere opleidingsmogelijkheden binnen de horeca die grote raakvlakken hebben met het beroep banqueting medewerker, zoals de Mbo-opleiding kok, gastheer of gastvrouw. Het beroep banqueting medewerker kan gezien worden als instapberoep binnen de horeca, waar verder geen specifieke opleidingen voor bestaan. Wie dus op zoek is naar een passende opleiding zal al snel uitkomen bij de basisopleiding gastheer of gastvrouw. Wie als banqueting medewerker aan werk gaat zonder verdere opleiding binnen de horeca is in de meeste gevallen aangewezen op ervaren collega's, die gezien kunnen worden als leermeester. Als banqueting medewerker kan je voor diverse taken ingezet worden zoals de mise en place, het klaar maken van simpele gerechten zoals snacks, bediening, schoonmaakwerkzaamheden, tafels dekken en kassawerkzaamheden.

Opleidingsduur en niveau banqueting medewerker

Er bestaan geen opleidingen voor het beroep banqueting medewerker. De meest passende opleiding voor het beroep banqueting medewerker is de Mbo-opleiding gastheer of gastvrouw, die over het algemeen twee jaar in beslag zal nemen. Het is een Mbo-opleiding op niveau twee.

Vervolgopleidingen banqueting medewerker

Er bestaan geen vervolgopleidingen voor het beroep banqueting medewerker, omdat er ook geen basisopleidingen bestaan voor het beroep.

Vooropleiding banqueting medewerker

De meeste werkgevers die op zoek zijn naar een banqueting medewerker zien het liefst een Vmbo-diploma of ander soort diploma. Het hoeft overigens niet zo te zijn dat een banqueting medewerker geen opleiding heeft genoten. Er zijn wel degelijk vakmensen binnen de horeca die als banqueting medewerker werkzaam zijn. Echter is de benaming gastheer of gastvrouw dan meer van toepassing.

Mijnzzp.nl