Opleiding tot Cateringmedewerker

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingMedewerker Fastservice (Mbo 2)
VooropleidingHavo of Vwo
VervolgopleidingCateringbeheerder (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding eerste medewerker fastservice

Wie een passende opleiding zoekt als cateringmedewerker kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding eerste medewerker fastservice. Overigens bestaan er ook een Mbo-opleiding medewerker fastservice op niveau twee. Tijdens de Mbo-opleiding eerste medewerker fastservice werk je in de meeste gevallen zelf actief mee en zal je leiding geven aan enkele andere medewerkers. Deze opleiding zal dan ook meer verantwoordelijkheden met zich meebrengen dan de Mbo-opleiding medewerker fastservice op niveau twee. Gedurende deze opleiding zal je over het algemeen vier dagen in de week werken onder toezicht van de cateringbeheerder, die gezien kan worden als je leermeester, en ga je één dag in de week naar school voor de theorielessen. De stage periode kan doorlopen worden bij verschillende soorten erkende leerbedrijven zoals hotels, ziekenhuizen, cateringbedrijven of bijvoorbeeld pannenkoehuizen.

Opleidingsduur en niveau eerste medewerker fastservice

De Mbo-opleiding eerste medewerker fastservice zal over het algemeen twee jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau drie.

Vervolgopleidingen eerste medewerker fastservice

Na het afronden van de Mbo-opleiding eerste medewerker fastservice niveau drie is het nog mogelijk om door te leren voor de Mbo-opleiding cateringbeheerder fastservice niveau vier. Na het afronden van de Mbo-opleiding cateringbeheerder fastservice niveau vier is het mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding.

Vooropleiding eerste medewerker fastservice

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of een gerichte Mbo-opleiding, zoals de Mbo-opleiding medewerker fastservice op niveau twee, voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding eerste medewerker fastservice niveau drie. Een intakegesprek maakt tegenwoordig deel uit van de toelatingsprocedure.

Mijnzzp.nl