Opleiding tot Cateringbeheerder

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingEerste Medewerker Fastservice (Mbo 3)
VooropleidingHavo of Vwo
VervolgopleidingFacility Management (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding cateringbeheerder

Wie een carrière ambieert als cateringbeheerder kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding cateringbeheerder (fastservice) binnen de sector horeca. De Mbo-opleiding cateringbeheerder is een uitstroomrichting binnen de beroepsrichting fastservice. Tijdens deze brede Mbo-opleiding is er onder andere aandacht voor administratie, zoals budgetbewaking, planning, personeelsbezetting, management, goederenstroom en arbeidshygiëne. In het kort kunnen we stellen dat je als cateringbeheerder verantwoordelijk bent voor de dagelijkse gang van zaken en zal je over het algemeen zelf ook actief meewerken. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding werk je over het algemeen vier dagen in de week bij een erkend leerbedrijf en ga je één dag in de week naar school voor vakken als Nederlands, Engels, beroepsvorming en natuurlijk de vakinhoudelijke theorie. De stage periode als cateringbeheerder kan doorlopen worden bij verschillende soorten bedrijven die met catering te maken hebben zoals hotels, cateringsbedrijven of zorginstellingen.

Opleidingsduur en niveau cateringbeheerder

De Mbo-opleiding cateringbeheerder (fastservice) zal over het algemeen drie tot vier jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau vier.

Vervolgopleidingen cateringbeheerder

Na het afronden van een Mbo-opleiding niveau vier is het mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding hoger hotelonderwijs. Een gemiddelde Hbo-opleiding zal nog eens vier jaar in beslag nemen.

Vooropleiding cateringbeheerder

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of een gerichte Mbo-opleiding, zoals de Mbo-opleiding eerste medewerker fastservice op niveau drie, voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding cateringbeheerder niveau vier. Een intakegesprek maakt tegenwoordig deel uit van de toelatingsprocedure.

Mijnzzp.nl