Cateringbeheerder

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Cateringbeheerder?

Een cateringbeheerder is de leidinggevende van een team van cateringmedewerkers en kan de eigenaar zijn van een cateringbedrijf. De werkzaamheden als cateringbeheer kunnen bij verschillende soorten bedrijven uitgevoerd worden, zoals bij een cateringbedrijf, een hotel, een zorginstelling of bij een overheidsinstelling. Binnen de meeste grotere bedrijven is er sprake van een vast cateringsbedrijf binnen de kantine, waardoor er tegenwoordig veel cateringbedrijven bestaan. Daarnaast kan een cateringbedrijf op andere locaties eten en drank verzorgen. Als cateringbeheerder ben je niet alleen verantwoordelijk voor de catering maar ook verantwoordelijk voor de meer algemene werkzaamheden, zoals de inkoop, de administratie en de personeelsplanning. Als cateringbeheerder kan je dus voor een cateringbedrijf werkzaam zijn, maar is het ook denkbaar dat je bij een andere soorten bedrijf werkzaam bent. Als een cateringbeheerder werkzaam is voor bedrijven spreekt men ook wel van bedrijfscatering. In het algemeen is het zo dat de meeste cateringsbedrijven voor verschillende opdrachtgevers werkzaam zijn, echter kan dit wel per cateringsbedrijf verschillen, omdat niet alle cateraars op dezelfde manier werken. De werkzaamheden als cateringbeheerder moeten gezien worden als managementwerkzaamheden waarbij je over het algemeen als cateringbeheerder ook zelf zal meewerken met alle voorkomende werkzaamheden. De cateringbeheerder is dus verantwoordelijk voor alles rondom de catering. Dit betekent niet alleen het het aansturen van de cateringmedewerkers, maar ook het contact met de opdrachtgever. Zo zal er vaak eerst een intake gesprek gehouden worden om alle wensen door te spreken.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Cateringbeheerder

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Cateringbeheerder

Welke opleiding is nodig om Cateringbeheerder te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Cateringbeheerder? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Cateringbeheerder

Wat is het salaris en tarief van een Cateringbeheerder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Cateringbeheerder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl