Cateringbeheerder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Cateringbeheerder?

Een cateringbeheerder is de leidinggevende van een team van cateringmedewerkers en kan de eigenaar zijn van een cateringbedrijf. Een cateringbeheerder kan voor verschillende bedrijven werkzaam zijn, zoals voor een cateringbedrijf, hotel, zorginstelling of een overheidsinstelling. Binnen de meeste grotere bedrijven is er sprake van een vast cateringbedrijf binnen de kantine, waardoor er tegenwoordig veel cateringbedrijven bestaan. Daarnaast kan een cateringbedrijf op andere locaties eten en drank verzorgen. Denk bijvoorbeeld ook aan feesten en partijen waarbij sprake is van bezoekers. Als cateringbeheerder kan je dus voor een cateringbedrijf werkzaam zijn, maar is het ook denkbaar dat je bij een andere soort bedrijf werkzaam bent. Als een cateringbeheerder werkzaam is voor bedrijven spreekt men ook wel van bedrijfscatering. In het algemeen is het zo dat de meeste cateringbedrijven voor verschillende opdrachtgevers werkzaam zijn, echter kan dit wel per cateringbedrijf verschillen, omdat niet alle cateraars op dezelfde manier werken. Als cateringbeheerder ben je niet alleen verantwoordelijk voor de catering, maar ook voor andere werkzaamheden, zoals de inkoop, de administratie en de personeelsplanning. De werkzaamheden van een cateringbeheerder moeten gezien worden als managementwerkzaamheden waarbij je zelf zal meewerken met alle voorkomende werkzaamheden. Daarnaast is een cateringbeheerder verantwoordelijk voor het overleggen met de opdrachtgever, het doornemen van alle wensen en het eventueel verzorgen van bijkomende zaken. Een cateringbeheerder is dus verantwoordelijk voor alles rondom de catering en zal zelf meestal werkzaam zijn op de werkvloer. Als een catering georganiseerd moet worden zal de cateringbeheerder een planning opstellen om alles in goede banen te leiden, zoals de personeelsbezetting en het aantal goederen dat meegenomen moet worden naar de locatie, zoals servies en bestek.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Cateringbeheerder

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Cateringbeheerder

Welke opleiding is nodig om Cateringbeheerder te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Cateringbeheerder? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Cateringbeheerder

Wat is het salaris en tarief van een Cateringbeheerder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Cateringbeheerder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Cateringbeheerder zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Cateringbeheerder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Cateringbeheerder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl