Chefkok

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Chefkok?

Een chef-kok is het hoofd van een professionele keukenafdeling en soms de eigenaar van een restaurant. Als chef-kok geef je leiding aan alle medewerkers in de keuken. Een chef-kok kan zijn werkzaamheden uitvoeren in verschillende soorten keukens, zoals in een hotel, een restaurant of een congrescentrum, of kan werkzaam zijn in de keuken van een instelling. De werkzaamheden van een chef-kok kunnen wel per bedrijf verschillen, omdat in lang niet alle bedrijven of instellingen culinaire hoogstandjes gekookt worden. Een chef-kok is wel in alle gevallen een ervaren allround kok, die over veel ervaring en kennis beschikt met betrekking tot koken. Daarnaast moet een chef-kok over leidinggevende capaciteiten beschikken, omdat de chef-kok in de meeste gevallen verschillende soorten keukenmedewerkers zal aansturen. Naast het koken maakt de chef-kok over het algemeen de keukenplanning en de operationele plannen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inkopen van ingrediënten, het maken van begrotingen, het samenstellen van de menukaart en het maken van de personeelsplanning. Als chef-kok heb je dus meerdere verantwoordelijkheden, die niet alleen met het koken te maken hebben. De chef-kok ziet er ook op toe dat er hygiënisch gewerkt wordt in de keuken. In een keuken werken meer mensen dan alleen de chef-kok, zoals een sous-chef en gewone koks. Hoeveel mensen in een keuken werkzaam zijn is geheel afhankelijk van het soort bedrijf. De chef-kok geeft bijvoorbeeld duidelijke instructies aan de hulpkoks, die voorbereidende werkzaamheden uitvoeren voor de chef-kok. Het werken in een professionele keuken kan gezien worden als een teamsport, waarbinnen alle keukenmedewerkers verantwoordelijk zijn voor specifieke werkzaamheden. Het werken in een keuken kan nogal eens stressvol zijn tijdens de drukke uren. Het is daarom belangrijk dat de chef-kok alles in goede banen kan leiden en het overzicht houdt in de keuken. Ook als niet alles op rolletjes loopt in de keuken is het de verantwoordelijkheid van de chef-kok om in te grijpen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Chefkok

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Chefkok

Welke opleiding is nodig om Chefkok te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Chefkok? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Chefkok

Wat is het salaris en tarief van een Chefkok? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Chefkok in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Chefkok zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Chefkok

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Chefkok bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl