Chefkok

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Chefkok?

Een chefkok is het hoofd van een keuken en soms ook de eigenaar van een restaurant. Als chefkok geef je leiding aan alle medewerkers in de keuken. Een chefkok kan zijn werkzaamheden uitvoeren in verschillende soorten keukens, zoals in een hotel, een restaurant of een congrescentrum, of kan werkzaam zijn in de keuken van een instelling. De werkzaamheden van een chefkok kunnen wel per bedrijf verschillen, omdat in lang niet alle bedrijven of instellingen culinaire hoogstandjes gekookt worden. Een chefkok is wel in alle gevallen een ervaren allround kok, die over veel ervaring en kennis beschikt over het koken. Daarnaast moet een chefkok over leidinggevende capaciteiten beschikken, omdat de chefkok in de meeste gevallen verschillende soorten keukenmedewerkers zal moeten aansturen. Naast het koken maakt de chefkok over het algemeen ook de keukenplanning en de operationele plannen. Denk hierbij aan het inkopen van ingrediënten, het maken van begrotingen, het samenstellen van de menukaart en het maken van de personeelsplannng. Als chefkok heb je dus meerdere verantwoordelijkheden, die niet alleen met het koken te maken hebben. De chefkok ziet er ook op toe dat er hygiënisch gewerkt wordt in de keuken.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Chefkok

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Chefkok

Welke opleiding is nodig om Chefkok te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Chefkok? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Chefkok

Wat is het salaris en tarief van een Chefkok? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Chefkok in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl