Opleiding tot Chefkok

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauNiet van toepassing
VooropleidingKok (Mbo 2)
VooropleidingZelfstandig Werkend Kok (Mbo 3)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding chefkok

Er bestaan geen opleidingen voor het beroep chefkok binnen Nederland. De toevoeging chefkok geeft aan dat we spreken over een leidinggevende kok (chefkok), die meestal meerdere koks aan zal sturen in een keuken. Het is wel zo dat een chefkok in de meeste gevallen diverse opleidingen doorlopen zal hebben en ook veel ervaring heeft. Wie zelf chefkok wil worden kan dus het beste de Mbo-opleiding kok, de Mbo-opleiding zelfstandig werkend kok en de Mbo-opleiding gespecialiseerd kok doorlopen. Daarnaast zijn er Mbo-opleidingen leidinggevende kok/keuken te vinden. Een chefkok heeft doorgaans eerst jaren als gewoon kok en als sous-chef gewerkt. Er zijn dus geen specifieke opleidingsmogelijkheden via reguliere scholen voor het beroep chefkok. Als chefkok is het wel erg belangrijk om te blijven leren en je zo verder te ontwikkelen als kok/chefkok.

Opleidingsduur en niveau chefkok

Over het algemeen zal een goed opgeleide kok minimaal zes tot tien jaar ervaring hebben voordat hij kan werken als chefkok. Over het algemeen zal een chefkok minimaal een Mbo-opleiding op niveau vier afgerond hebben.

Vervolgopleidingen chefkok

Er bestaan geen vervolgopleidingen voor het beroep chefkok, omdat er ook geen opleidingen bestaan als chefkok. Wel kan een chefkok natuurlijk diverse soorten cursussen volgen.

Vooropleiding chefkok

Een chefkok heeft over het algemeen minimaal een Mbo-opleiding op niveau vier afgerond, zoals de Mbo-opleiding gespecialiseerd kok of de Mbo-opleiding leidinggevende kok/keuken. Daarnaast speelt ervaring, kennis en doorzettingsvermogen een grote rol als iemand chefkok wil worden. Lang niet alle koks worden zomaar chefkok.

Mijnzzp.nl