Cateringmedewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Cateringmedewerker?

Een cateringmedewerker is verantwoordelijk voor het bereiden, verzorgen en serveren van eten en drinken op locatie. Als cateringmedewerker kan je werkzaam zijn voor een cateringbedrijf of voor een bedrijf dat beschikt over een eigen cateringafdeling. In dit laatste geval spreekt men ook wel van bedrijfscatering. Als cateringmedewerker werk je meestal in een team met andere medewerkers onder toezicht van een cateringbeheerder. Als cateringmedewerker werk je meestal op verschillende locaties, afhankelijk van het cateringbedrijf waar je werkzaam bent. De werkzaamheden van een cateringmedewerker moeten gezien worden als allround werkzaamheden, waarbinnen je ingezet kan worden voor alle voorkomende werkzaamheden. Denk hierbij aan het voorbereiden van de catering, zoals het klaarzetten van tafels en stoelen, het uitstallen van eten en serviesgoed en aan het bedienen van gasten. Andere werkzaamheden kunnen zijn het tijdig aanvullen van eten en drinken, het ophalen en afruimen van serviesgoed en aan het helpen schoonmaken. Het is niet zo dat alle cateringmedewerkers op verschillende locaties werkzaam zijn, omdat bedrijven en instelling gebruik kunnen maken van vaste cateringbedrijven. In de praktijk is het zo dat de meeste cateringmedewerkers wel op verschillende locaties werkzaam zijn. De inhoudelijke werkzaamheden van een cateringmedewerker moeten ruim gezien worden, omdat een cateringmedewerker van het begin tot het einde betrokken is bij de catering. Dit kan inhouden dat een cateringmedewerker ook verantwoordelijk is voor het afwassen van het kookgerei en serviesgoed na afloop van de catering. Ook het netjes opslaan van het kookgerei en serviesgoed behoort meestal tot de werkzaamheden van een cateringmedewerker. Het is niet zo dat een cateringmedewerker in alle gevallen verantwoordelijk is voor het bereiden van eten, omdat dit ook tot de verantwoordelijkheid kan behoren van een kok en ander keukenpersoneel.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Cateringmedewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Cateringmedewerker

Welke opleiding is nodig om Cateringmedewerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Cateringmedewerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Cateringmedewerker

Wat is het salaris en tarief van een Cateringmedewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Cateringmedewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Cateringmedewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Cateringmedewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl