Cateringmedewerker

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Cateringmedewerker?

Een cateringmedewerker is een allround medewerker, die verantwoordelijk is voor uiteenlopende soorten werkzaamheden die met catering te maken hebben. Als cateringmedewerker kan je werkzaam zijn voor een cateringbedrijf of voor een groot bedrijf dat beschikt over een eigen cateringafdeling. In dit laatste geval spreekt men ook wel van bedrijfscatering. Als cateringmedewerker werk je vaak in een team met andere medewerkers onder toezicht van een leidinggevende, zoals een cateringbeheerder. De werkzaamheden als cateringmedewerker kunnen bij verschillende soorten bedrijven uitgevoerd worden, zoals bij een cateringbedrijf, een hotel, een zorginstelling of bijvoorbeeld binnen een overheidsinstelling. Het beroep cateringmedewerker vraagt om nogal wat flexibiliteit en doorzettingsvermogen, omdat je als cateringmedewerker op verschillende locaties ingezet kan worden. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een cateringmedewerker het beste omschrijven als het bereiden, verzorgen en serveren van eten en drinken. Als cateringmedewerker werk je over het algemeen op verschillende locaties, afhankelijk van het cateringsbedrijf waar je precies werkzaam bent. De werkzaamheden van een cateringmedewerker moeten gezien worden als allround werkzaamheden, waarbinnen je ingezet kan worden waar dat nodig mocht zijn. Denk hierbij aan voorbereidingswerkzaamheden, zoals het klaarzetten van tafels en stoelen, en aan het uitstallen van het eten en servies. Als de gasten arriveren is het ook de verantwoordelijkheid van de cateringmedewerker om de gasten te bedienen. Andere werkzaamheden van een cateringmedewerker zijn het tijdig aanvullen van eten en drinken, evenals het ophalen en afruimen van smerige servies.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Cateringmedewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Cateringmedewerker

Welke opleiding is nodig om Cateringmedewerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Cateringmedewerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Cateringmedewerker

Wat is het salaris en tarief van een Cateringmedewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Cateringmedewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl