Banqueting medewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Banqueting medewerker?

Een banqueting medewerker is verantwoordelijk voor de ondersteuning tijdens feesten, vergaderingen en partijen. Dit kan betrekking hebben op verschillende werkzaamheden, zoals het klaarzetten van de tafels en het opnemen van de bestellingen en deze vervolgens door te geven aan de keuken. Een correcte benadering van de gasten is essentieel als banqueting medewerker en maakt dan ook een belangrijk onderdeel uit van de werkzaamheden. Als banqueting medewerker is het belangrijk dat je een teamspeler bent, omdat je meestal met diverse verschillende collega's zal samenwerken. De werkzaamheden als banqueting medewerker kunnen variëren per bedrijf, maar hebben wel altijd met ondersteunende diensten te maken, wat betrekking kan hebben op uiteenlopende soorten werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het klaarzetten van vergadertafels, het opbouwen van een geluidsinstallatie of aan het serveren van drankjes aan de gasten. De werkzaamheden als banqueting medewerker moeten dan ook gezien worden als allround werkzaamheden die ook afhankelijk zullen zijn van de werkervaring. Als banqueting medewerker ben je werkzaam binnen de horecasector, wat betrekking kan hebben op verschillende bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan cateringbedrijven of aan hotels. Over het algemeen zal het beroep banqueting medewerker gezien moeten worden als een instapberoep, waarvoor geen echte horeca-ervaring nodig is. Dit kan wel per werkgever verschillen, omdat het ook afhankelijk is van de specifieke werkzaamheden als banqueting medewerker. Ook het afruimen van de tafels, het schoonmaken van de zaal en het helpen afwassen van de vaat behoort meestal tot de werkzaamheden van een banqueting medewerker. Als banqueting medewerker is het belangrijk dat je zaken goed kan organiseren, regelen en plannen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Banqueting medewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Banqueting medewerker

Welke opleiding is nodig om Banqueting medewerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Banqueting medewerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Banqueting medewerker

Wat is het salaris en tarief van een Banqueting medewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Banqueting medewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Banqueting medewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Banqueting medewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl