Team Mijnzzp

Thuiskantoor

Er zijn nog altijd veel zzp'ers die een thuiskantoor hebben en vanuit huis voor opdrachtgevers werken. Dat betekent dat je doorgaans met hogere energiekosten te maken hebt dan wanneer je buitenshuis voor opdrachtgevers aan het werk bent. Het is dan ook slim om te kijken op welke manieren je energie kan besparen in je zzp thuiskantoor.

Inhoudsopgave
Tot 20% besparen op gasverbruik
Besparen op korte termijn
Besparen op lange termijn
Kosten thuiskantoor verlagen

Tot 20% besparen op gasverbruik

Het is op korte termijn al mogelijk om in je zzp thuiskantoor al op energie te besparen. Een van de simpele manieren om op energie te besparen, is door de cv-ketel zuinig af te stellen. Op deze manier regel je de verdeling van het verwarmingswater op een efficiënte manier. Het is namelijk zo dat niet alle radiatoren in huis een gelijke hoeveelheid water nodig hebben. Stel je de cv-ketel niet af dan vindt de verdeling niet gelijkmatig plaats. Een grote radiator krijgt dan bijvoorbeeld in verhouding minder warmte dan een kleine radiator. Misschien merk je wel dat bepaalde ruimtes in huis maar met een matig tempo opwarmen. Het is mogelijk om tot 20% te besparen op het gasverbruik.

Besparen op korte termijn

Er zijn om in je zzp thuiskantoor op energie te besparen nog meer tips die op de korte termijn besparing opleveren. Bijvoorbeeld met de installatie van een slimme thermostaat en met het gebruikmaken van radiatorventilatoren. Probeer ook per ruimte het klimaat te regelen en vervang lampen door ledverlichting. Het is eveneens mogelijk om een energiecoach in te schakelen die bij je thuis langskomt om te kijken op welke manieren je energie kan besparen. Ook kleine maatregelen helpen, zoals het gebruikmaken van tochtstrips, deuren niet open laten staan en licht uitdoen als je niet in de ruimte aanwezig bent.

Besparen op lange termijn

Naast allerlei maatregelen voor de korte termijn kan je in je zzp thuiskantoor ook vooruitkijken naar de lange termijn. Kijk op welke manier je de woning kan verduurzamen, zoals met de installatie van zonnepanelen of met de aankoop van een hybride warmtepomp. Je moet alleen wel rekening houden met een langetermijnplanning. De wachttijd voor installatie van een warmtepomp bedraagt al meer dan een paar maanden.

Kosten thuiskantoor verlagen

Een thuiskantoor is natuurlijk niet gratis. Besparen op energie helpt je dan ook om de kosten van je thuiskantoor te verlagen. Je hoeft minder geld uit te geven aan energie en je kan de besparing investeren in andere zaken die je helpen met het runnen van je onderneming. Het is dan ook verstandig om regelmatig de verschillende manieren te bekijken op welke manier je geld kan besparen. Niet alleen op energie, maar ook op andere vlakken. Denk bijvoorbeeld aan het vergelijken van je internet- en telefoonabonnement. Wanneer je hier geld mee bespaart, heb je weer extra budget voor andere zaken.

Lees ook: Hybride werken als zzp-er: dit zijn de mogelijkheden

Mijnzzp.nl