Team Mijnzzp

Thuis kantoor

Hybride werken krijgt steeds meer vorm nu thuiswerken het afgelopen jaar de norm is geworden. Ook als zzp'er heb je de mogelijkheid om hybride te werken als het soort werkzaamheden dat natuurlijk toelaat. Bijvoorbeeld als je al jaren vanuit huis werkt of als je alleen maar naar kantoor gaat om werk en privé gescheiden te houden. Bij hybride werken als zzp'er combineer je deze verschillende vormen en eventueel nog andere opties.

Hybride werken: de toekomst

Hybride werken lijkt de toekomst te gaan zijn om thuiswerken met op kantoor werken te combineren. Als zzp'er heb je daarin nog veel meer vrijheid, want er is geen baas die daarvoor regels opwerpt. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het hybride werken als zzp'er. Als je altijd thuis aan het werk bent dan zorgt een andere omgeving voor nieuwe inspiratie. Kom daarom het huis uit en ga bijvoorbeeld een dag of twee dagen werken in een kantoor waar ook andere ondernemers werkzaam zijn.

Er zijn allerlei georganiseerde bedrijfsverzamelgebouwen waar je terecht kan. Het is ook mogelijk dat je deels thuis gaat werken en op vaste basis een kantoorruimte gaat huren om hybride werken vorm te geven. Het nadeel is dan wel dat je maandelijks waarschijnlijk hogere lasten kwijt bent dan wanneer je van een flexibele werkruimte gebruikmaakt.

Werken in publieke ruimte

Wil je niet gebonden zijn aan een vaste werkplek of gezamenlijke werkplek, maar wel afwisseling met hybride werken ervaren? Dan is het altijd nog mogelijk om je laptop onder de arm mee te nemen en af en toe in een publieke ruimte aan het werk te gaan. Combineer bijvoorbeeld een bezoek aan een lunchcafé met het werken op je laptop. Of ga naar een koffiezaak waar je als zzp'er van harte welkom bent om met je laptop een paar uur aan het werk te gaan.

Je krijgt er in elk geval meer energie van als je thuiswerken combineert met werken op een andere locatie. Let bij het gebruikmaken van openbare wifi overigens wel op de veiligheid. Het is beter om een VPN te gebruiken of je mobiel als privé hotspot in te schakelen.

Mijnzzp.nl