Team Mijnzzp

Bedrijfsverzamelgebouw

Ben je een zzp'er die een kantoor nodig heeft om te werken? Naast dat een thuiskantoor een optie is of een kantoor huren voor je bedrijf, is het mogelijk om te gaan werken in een bedrijfsverzamelgebouw. Je huurt dan een kantoorruimte in een bedrijfsverzamelgebouw waar allemaal ondernemers op dezelfde manier een ruimte huren. Dat biedt meerdere voordelen voor jou als zzp'er. Er zijn tegenwoordig in bijna alle grote steden wel verschillende bedrijfsverzamelgebouwen te vinden. Het is in sommige gevallen ook mogelijk om van meerdere bedrijfsverzamelgebouwen gebruik te maken.

Inhoudsopgave
Lagere kosten bedrijfsverzamelgebouw
Netwerk opbouwen
Flexibel karakter bedrijfsverzamelgebouw
Nadelen bedrijfsverzamelgebouw

Lagere kosten bedrijfsverzamelgebouw

Een belangrijk voordeel van het werken in een bedrijfsverzamelgebouw als zzp'er is dat je met lagere kosten te maken krijgt. Je deelt bijvoorbeeld faciliteiten als toiletten net als een koffiehoek en hoeft niet alleen voor de schoonmaakkosten op te draaien. Het is veel voordeliger om een kantoorruimte in een bedrijfsverzamelgebouw te huren dan zelf de volledige huur van een kantoorpand te betalen. Je kan overigens op allerlei manieren vorm geven aan het werken in een bedrijfsverzamelgebouw. Bijvoorbeeld met het huren van een bureau of met het huren van een eigen kantoortje binnen het gebouw.

Netwerk opbouwen

Een ander voordeel is dat je de kans hebt om een netwerk op te bouwen binnen en buiten je eigen vakgebied. Er zijn verder initiatieven vanuit de huurders om bijvoorbeeld via activiteiten met elkaar kennis te maken en te netwerken. Het is ook mogelijk om rechtstreeks contact te leggen als je bijvoorbeeld iemand nodig hebt om een opdracht uit te voeren. Zo kunnen andere ondernemers jou ook inschakelen. Het uitbesteden van werk aan een ondernemer in hetzelfde gebouw zorgt voor korte lijntjes.

Flexibel karakter bedrijfsverzamelgebouw

Een ander voordeel van het werken in een bedrijfsverzamelgebouw is dat er vaak sprake is van een flexibel karakter. Het is wel zo dat de verhuurders met contracten en voorwaarden werken, maar doorgaans gaat het niet om lange contracten. Dat is ideaal als je bijvoorbeeld van een bureau huren wilt overstappen naar een kantoor met vergaderruimte in een ander bedrijfsverzamelgebouw.

Nadelen bedrijfsverzamelgebouw

Er zijn natuurlijk naast voordelen een aantal nadelen aan het werken in een bedrijfsverzamelgebouw. Huur je een bureau in een grote ruimte dan is er toch minder privacy. Bij het delen van faciliteiten, zoals een vergaderruimte komt het voor dat deze al bezet is als jij er gebruik van wilt maken. Het is belangrijk om voor jezelf alle voordelen en nadelen tegen elkaar af te wegen.

Mijnzzp.nl