Team Mijnzzp

Bedrijfsruimte zzp

Een bedrijfsruimte delen is voor startende ondernemers een uitstekende keuze om op kosten te besparen. Dat geldt ook voor gevestigde ondernemers die bijvoorbeeld vanuit huis werken en de voordelen inzien van het hebben van een kantoor. Dat is onder meer goed voor de exposure en biedt tal van andere voordelen. Een bedrijfsruimte delen is wat anders dan een plek huren in een groot bedrijfsgebouw, wat uiteraard ook een mogelijkheid is. Het delen van een bedrijfsruimte is verder wel erg persoonlijk. Er zijn bijvoorbeeld ook ondernemers die in alle rust willen werken. In dat geval is het niet handig als er sprake is van lawaai in de bedrijfsruimte.

Inhoudsopgave
Bedrijfsruimte delen
Bedrijfsruimte delen: de voordelen
Maak duidelijke afspraken

Bedrijfsruimte delen

Ben je een ondernemer die op zoek is naar een kantoorruimte of bedrijfsruimte? In dat geval heb je de mogelijkheid om het initiatief in eigen hand te nemen en zelf op zoek te gaan. Er zijn allerlei partijen die kantoorruimtes verhuren. Bij het bekijken van verschillende bedrijfsruimtes is het dan wel van belang om te kijken of het kantoor groot genoeg is om te delen met een andere ondernemer.

Huur je vervolgens de bedrijfsruimte dan heb je alle gelegenheid om zelf op zoek te gaan naar een ondernemer die interesse heeft in een bedrijfsruimte delen. Het is uiteraard ook mogelijk om te kijken of er op dit moment ondernemers zijn die op zoek zijn naar een partij om bedrijfsruimte te delen. Je trekt dan met je bedrijf in het kantoor in en profiteert van alle voordelen.

Bedrijfsruimte delen: de voordelen

Het grootste voordeel van een bedrijfsruimte delen, is dat je natuurlijk fors op de kosten bespaart. Er zijn echter meerdere voordelen waar je onder meer zelf invulling aan kan geven. Je kan bijvoorbeeld zo slim zijn om het kantoor te delen met een ondernemer die een aanvulling vormt op de werkzaamheden die jij verricht. Denk daarbij aan een webdesigner of allround internetbureau dat jouw diensten als content specialist kan gebruiken. Het is natuurlijk ook een voordeel dat het delen van een bedrijfsruimte de mogelijkheid biedt om je netwerk verder te vergroten.

Maak duidelijke afspraken

Het is bij een bedrijfsruimte delen wel belangrijk om vooraf duidelijk afspraken te maken. Op deze manier ontstaat er een prima basis om als twee ondernemers vanuit één kantoor werkzaamheden te verrichten. Leg de afspraken vast, zodat deze voor beide partijen duidelijk zijn.

Mijnzzp.nl