Team Mijnzzp

VPN

Er zijn veel ondernemers die niet over een vaste werkplek beschikken, maar bijvoorbeeld naast een thuiskantoor ook op locatie werken. Om overal veilig online te werken, is het mogelijk om van een zakelijke VPN gebruik te maken. Heb je bijvoorbeeld op een openbare locatie een werkafspraak, dan maak je daarbij toch vaak gebruik van de toegang tot online-informatie. Het is echter af te raden om voor je werkzaamheden van openbare wifi gebruik te maken. Een zakelijke VPN biedt wat dat betreft in meerdere situaties uitkomst.

Inhoudsopgave
Zakelijke VPN zzp
Veilig en anoniem online
VPN en databundel

Zakelijke VPN zzp

De reden om voor zakelijke VPN te kiezen als ondernemer is vergelijkbaar met de reden waarom particulieren van VPN gebruikmaken. Het waarborgen van de privacy en verhogen van de veiligheid bij het online gaan, zijn de belangrijkste redenen. Ook zijn er natuurlijk ondernemers die personeel in dienst hebben en die vanaf locatie werken. Het onbeveiligd inloggen op een netwerk is dan niet verstandig en zakelijke VPN lost dat probleem op. Het gebruiksbeheer is ook nog een reden en dan met name om in te stellen welke gebruikers tot het netwerk toegang hebben.

Veilig en anoniem online

Bij zakelijke VPN is het mogelijk om veilig en anoniem online te gaan. Zo is je locatie niet zichtbaar en wordt het IP-adres eveneens verborgen. De locatie van de VPN-server en het IP-adres daarvan, zijn dan in gebruik. Maak je onbedoeld verbinding met een netwerk waar een hacker toegang tot heeft dan voorkomt zakelijke VPN dat er toegang tot je computer wordt verkregen. Overigens is het natuurlijk ook gewoon mogelijk om zakelijke VPN te gebruiken als je thuis aan het werk bent.

VPN en databundel

De smartphone en tablet zijn steeds vaker middelen om op locatie te werken of om toegang te hebben tot online-gegevens. Bij het gebruikmaken van VPN is het eveneens mogelijk om dat met een smartphone of tablet te doen als er sprake is van een 4G databundel. Het is dan de bedoeling om van de smartphone een hotspot te maken en daarbij de data van het telecom-abonnement te gebruiken. Alle data worden versleuteld als je van zakelijke VPN gebruikmaakt.

Lees ook: Gevaren van werken op openbare wifi

Mijnzzp.nl