Team Mijnzzp

Politie

Er zijn steeds meer bedrijven in Nederland die te maken krijgen met cybercrime. Weet jij hoe veilig jouw bedrijf online is? Ook jouw bedrijf kan met cybercrime te maken krijgen, variërend van phishingmails tot ransomware. Net als dat je kans loopt dat er inbrekers in je bedrijfspand komen, loop je ook de kans op een online inbraak. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je bedrijf slachtoffer wordt van cybercrime. Daarom is het belangrijk je bedrijf online te beschermen. Check eerst hoe het met de bescherming van je bedrijf online gesteld is door een cyberscan uit te voeren.

Inhoudsopgave
Cyberscan uitvoeren
Controle op vier onderwerpen
Gratis cyberscan

Cyberscan uitvoeren

Een cyberscan kan heel simpel of uitgebreid zijn, waarbij je de mogelijkheid hebt om een cyberexpert uit te nodigen. Doorgaans bestaat een eenvoudige scan uit een vragenlijst waarbij de antwoorden laten zien hoe het met de beveiliging gesteld is. Een cyberscan laat zien hoe kwetsbaar je bedrijf online is. Een dergelijke vragenlijst zorgt er ook voor dat je over de online bescherming van je bedrijf gaat nadenken.

Controle op vier onderwerpen

Een uitgebreide cyberscan heeft betrekking op vier onderwerpen. In de eerste plaats is er het thema dat betrekking heeft op de techniek. Daarnaast vormt het menselijk handelen een onderwerp. Ook de privacywetgeving en databescherming maken deel uit van de thema’s net als de aanwezigheid van een noodprocedure.

Een cyberscan biedt aan de hand van een rapport inzicht in de bevindingen en voorziet daarbij in actiepunten en oplossingen. Een actiepunt kan heel simpel zijn, zoals bij het gebruik van zwakke wachtwoorden. In dat geval is de aanbeveling om sterkere wachtwoorden te gebruiken. Ook de installatie van antivirussoftware is mogelijk een actiepunt, net als het automatisch laten uitvoeren van updates.

Gratis cyberscan

Het is altijd mogelijk om gebruik te maken van een gratis cyberscan. Deze geven alleen inzicht in de basisbeveiliging. Wil je een uitgebreidere cyberscan dan zijn daar kosten aan verbonden. Overigens is het ook altijd mogelijk om te overwegen een cyberverzekering af te sluiten. Er zijn doorgaans vervelende gevolgen verbonden aan cybercrime voor je bedrijf, maar ook als het om zakelijke relaties gaat. Bijvoorbeeld om leveranciers en klanten.

Mijnzzp.nl