Team Mijnzzp

Kluis

Er zijn voor het verkrijgen van online toegang tot platforms vaak wachtwoorden nodig en daar heb je als ondernemer zowel privé en zakelijk mee te maken. Denk maar aan de toegang tot je zakelijke bankrekening of tot je mailserver en digitale abonnementen. Het is niet verstandig om overal hetzelfde wachtwoord voor te gebruiken, maar ook lastig om alles wat je bedenkt te onthouden. Er is echter een oplossing voor en dat is het beheren van wachtwoorden in een wachtwoordkluis en gebruikmaken van een wachtwoordmanager. Het is tegenwoordig extra belangrijk om je online-gegevens goed te beschermen. Er zijn veel verschillende hackers actief, die op verschillende manieren te werk kunnen gaan.

Inhoudsopgave
Hoofdwachtwoord voor wachtwoordkluis
Wat is het voordeel?

Hoofdwachtwoord voor wachtwoordkluis

Wil je cybercriminaliteit zoveel mogelijk buiten de deur houden dan is het aan te raden om niet op elk platform hetzelfde wachtwoord te gebruiken. Mocht een van de sites worden gehackt dan ligt je wachtwoord op straat en dat wil je liever niet. Om niet tientallen wachtwoorden te hoeven onthouden, kan je volstaan met een enkel hoofdwachtwoord die je voor toegang tot de wachtwoordkluis gebruikt. Bij het inloggen op een platform met gebruikersnaam en wachtwoord zorgt de wachtwoordmanager voor het automatisch invullen daarvan.

Het is uiteraard veilig om een wachtwoordkluis te gebruiken, maar bedenk dan wel een hoofdwachtwoord dat niet uit een opeenvolgende reeks van cijfers bestaat. Het is het beste om met hoofdletters, kleine letters, cijfers en tekens te werken.

Wat is het voordeel?

Je hebt als ondernemer voordeel van het bewaren van je wachtwoorden in een wachtwoordkluis en vooral als je met klantgegevens werkt. Het is dan juist extra belangrijk om deze klantgegevens goed te beveiligen. Verder wil je als ondernemer natuurlijk ook voorkomen dat je website te maken krijgt met cybercriminaliteit. Er zijn wat dat betreft speciale diensten op het gebied van wachtwoordmanager, waarbij er zowel betaalde als onbetaalde service beschikbaar is.

Bij de keuze om tegen betaling je wachtwoorden te beheren, is het zo dat je van extra voordelen profiteert. Je kan dan bijvoorbeeld gebruikmaken van extra opslagruimte met betrekking tot het versleutelen van gegevens. Mocht je willen checken of je inloggegevens een keer zijn buit gemaakt dan kan je dat op meerdere sites doen. Het is dan aan te raden om zo snel mogelijk je wachtwoorden aan te passen en te overwegen een wachtwoordkluis te gebruiken.

Mijnzzp.nl