Team Mijnzzp

Bedrijf starten

Als startende zzp'er loop je vroeg of laat meestal tegen bepaalde problemen aan. Het is daarom belangrijk dat je goed weet waar je aan begint, en welke valkuilen je moet vermijden. In dit artikel bespreken we de verschillende valkuilen voor starters. Hopelijk kan dit jou helpen om zo succesvol mogelijk te starten als zelfstandig ondernemer.

Inhoudsopgave
Niet voorruit denken aan nieuwe opdrachten of projecten
Niet investeren in jezelf
Niet de juiste prijs vragen voor je diensten of producten
Geen financiële buffer opbouwen
Geen verzekeringen afsluiten
De boekhouding niet bijhouden
Starten zonder zorgen

Niet voorruit denken aan nieuwe opdrachten of projecten

Een van de grootste valkuilen waar je als startende zzp'er tegenaan kunt lopen, is dat je niet vooruitdenkt aan nieuwe opdrachten. Je moet er altijd rekening mee houden dat je niet weet wat er in de toekomst gaat gebeuren. Er kunnen altijd problemen of uitdagingen opduiken, waardoor je plannen in duigen kunnen vallen. Het is daarom belangrijk dat je altijd voorbereid bent, en niet alleen maar denkt aan de opdrachten die je nu hebt. Het kan anders zomaar voorkomen dat je ineens geen werk meer hebt, en dat is natuurlijk niet wat je wilt.

Niet investeren in jezelf

Investeren in jezelf is altijd belangrijk, ook als zzp'er. Je moet er namelijk altijd rekening mee houden dat je jezelf moet blijven ontwikkelen. Als je niet investeert in jezelf, dan kan het zijn dat je achterhaald raakt, en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Je moet dus altijd proberen om bij te blijven, en je kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Alleen op deze manier kan je ervoor zorgen dat je in de toekomst nog relevant bent, en dat je kunt blijven groeien als zzp'er.

Niet de juiste prijs vragen voor je diensten of producten

Een andere valkuil waar veel startende zzp'ers in trappen, is dat ze niet de juiste prijs vragen voor hun diensten of producten. Je moet er namelijk altijd rekening mee houden dat je een goede prijs hanteert, zowel voor jezelf als voor je klanten. Als je te weinig vraagt, dan kan het zijn dat je niet genoeg verdient om rond te komen. Maar als je te veel vraagt, dan kan het zijn dat je klanten weglopen. Het is daarom belangrijk om een goede middenweg te vinden, en de juiste prijs voor je diensten of producten te vragen.

Geen financiële buffer opbouwen

Als zzp'er is het belangrijk dat je een financiële buffer opbouwt. Dit is een bedrag dat je apart zet, voor als er onverwachte kosten of uitgaven zijn. Als je geen financiële buffer hebt, dan kan het zijn dat je ineens met geldzorgen komt te zitten, en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Het is daarom belangrijk dat je altijd een buffer aanhoudt, om zo problemen in de toekomst te voorkomen. Dit kan ook belangrijk zijn als je een keer een maand geen werk hebt, en je toch je rekeningen moet kunnen betalen.

Geen verzekeringen afsluiten

Als zzp'er is het ook belangrijk dat je de juiste verzekeringen afsluit. Dit is namelijk iets waar veel mensen fout mee doen. Ze denken dat ze alleen maar een aansprakelijkheidsverzekering nodig hebben, maar dit is niet waar. Je moet er altijd rekening mee houden dat er onverwachte dingen kunnen gebeuren, en dat je daarvoor goed verzekerd wilt zijn. Het is daarom belangrijk dat je altijd de juiste verzekeringen afsluit, om zo problemen in de toekomst te voorkomen. Denk bijvoorbeeld ook aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering, en aan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Dit zijn verzekeringen die je als zzp'er niet mag vergeten.

De boekhouding niet bijhouden

Als laatste is het belangrijk dat je de boekhouding goed bijhoudt. Dit is misschien niet zo leuk, maar het is wel heel belangrijk. Als je namelijk geen goede boekhouding hebt, dan kan het zijn dat je problemen krijgt met de Belastingdienst. Zorg er daarom altijd voor dat je je boekhouding bijhoudt, en dat je alles netjes bijhoudt. Op deze manier voorkom je problemen in de toekomst, en weet je ook precies waar je aan toe bent.

Starten zonder zorgen

Als startende zzp'er is het belangrijk dat je weet waar je aan begint. In dit artikel hebben we de verschillende valkuilen besproken die je kunt tegenkomen. Hopelijk kan dit artikel je helpen om beter voorbereid te zijn, en weet je nu wat je kunt doen om deze valkuilen te vermijden. Zo kan je met een gerust hart starten als zzp'er, en heb je geen last van onverwachte problemen.

Mijnzzp.nl