Team Mijnzzp

Scholing

Het is voor werknemers vaak goed geregeld als deze zich verder willen ontwikkelen door scholing. Als zzp'er moet je alles zelf regelen en bovendien ook zelf op onderzoek uitgaan welke vorm van scholing interessant is. Het is echter voor ondernemers net zo belangrijk om zichzelf te blijven ontwikkelen. Op deze manier groei je met je bedrijf als het ware mee en trek je in de toekomst niet aan het kortste eind. Er zijn voor elke beroepsgroep wel vormen van scholing beschikbaar, variërend van korte cursussen tot gerichte trainingen.

Inhoudsopgave
Belang van ontwikkeling door scholing
Investering in je toekomst
Nog een voorbeeld

Belang van ontwikkeling door scholing

Alles verandert snel in de samenleving en als je als ondernemer niet bijblijft dan is de kans groot dat je in de toekomst achterblijft. Een simpel voorbeeld betreft zzp'ers die in de IT-sector actief zijn. Het is bijvoorbeeld fantastisch als je omkomt in de opdrachten, maar daardoor ontbreekt het je wel aan tijd om alle ontwikkelingen te volgen. Dat kan gevolgen hebben voor de toekomst, want als je niet bijblijft en nieuwe software niet beheerst dan drogen de opdrachten vanzelf op.

Investering in je toekomst

Ontwikkeling door scholing is wat dat betreft te zien als een investering in je eigen toekomst. Neem ook het voorbeeld van een kapper die zich niet verder ontwikkelt en daardoor een extra verdienmodel laat liggen. Een kapper kan zich bijvoorbeeld ook verder ontwikkelen door specifieke cursussen te volgen, zoals een krullen cursus. Daarmee trek je ook nieuwe klanten aan en blijft je kapperszaak zich door ontwikkelen.

Nog een voorbeeld

Als je in de woonbranche werkt, is het bijvoorbeeld interessant om een opleiding interieurontwerpen te volgen of een ander type cursus om je kennis te vergroten. Zo kan je ook andersoortige cursussen volgen die niet specifiek betrekking hebben op je expertise, maar wel tot een extra verdienmodel kunnen leiden. Denk maar eens aan het volgen van een cursus presenteren om je kennis aan een groter publiek over te dragen. Werk je in de bouw dan is het belangrijk om ook van de nieuwste ontwikkelingen op de hoogte te blijven. De kosten voor scholing is voor ondernemers niet meer rechtstreeks aftrekbaar, maar per 1 maart 2022 is het mogelijk om een subsidie aan te vragen in de vorm van STAP-budget.

Mijnzzp.nl