Team Mijnzzp

Content marketing

Contentmarketing is een manier voor bedrijven en online marketeers om hun merk online te versterken, hun doelgroep te bereiken en hun verkoop te verhogen. Het gaat hierbij niet alleen om het creëren van inhoud, maar ook om het effectief verspreiden ervan zodat je als bedrijf zichtbaarder bent. In dit artikel zullen we verschillende manieren benoemen waarop je contentmarketing kunt toepassen om je bedrijfsdoelen te bereiken.

Inhoudsopgave:

Wat is Contentmarketing?

Contentmarketing is het proces van het creëren en delen van relevante, waardevolle en consistente inhoud om een specifieke doelgroep aan te trekken en te betrekken. Het uiteindelijke doel is om deze doelgroep om te zetten in klanten. Als we het hebben over contentmarketing, is ook branded content belangrijk.

Verschillende manieren om contentmarketing toe te Passen

Er zijn meerdere manieren waarop je contentmarketing kunt toepassen. Hier zijn een paar voorbeelden:

Bloggen als bedrijf

 • Content aan het makenBlogs zijn een goede manier om je expertise online te tonen, waarde te bieden aan je publiek en je online zichtbaarheid te verbeteren. Je kunt blogs gebruiken om in te gaan op specifieke onderwerpen die relevant zijn voor je bedrijf en je publiek. Het toepassen van bloggen kan je ook een goede voorsprong geven op de directe concurrentie.

Podcast maken als bedrijf

 • Podcasts zijn een effectieve manier om je boodschap over te brengen en een diepere verbinding met je publiek te creëren. Ze bieden de mogelijkheid om uitgebreid in te gaan op onderwerpen die relevant zijn voor je bedrijf en je publiek, en om gasten uit te nodigen die waarde kunnen toevoegen aan het gesprek. Bovendien kunnen podcasts gemakkelijk worden geconsumeerd tijdens het pendelen, het sporten of het uitvoeren van andere taken, waardoor ze een flexibele optie zijn voor je publiek.

Social media marketing

 • Social media bieden een ideale plek om je content te delen en te promoten. Je kunt verschillende soorten content publiceren op diverse sociale mediaplatforms om verschillende segmenten van je doelgroep te bereiken. Hiervoor zijn meerdere goede online kanalen beschikbaar zoals LinkedIn, Facebook of bijvoorbeeld Instagram. Een unieke foto op social media kan ook bijdragen aan het vergroten van de bekendheid van het bedrijf.

Video marketing

 • Video opnemenVideo's zijn een effectieve manier om complexe informatie op een eenvoudige en boeiende manier over te brengen. Je kunt video's gebruiken om productdemonstraties te geven, klantgetuigenissen te delen, of educatieve inhoud te bieden.

Infographics

 • Infographics zijn visuele presentaties van informatie, data of kennis. Ze zijn een geweldige manier om complexe informatie op een eenvoudig te begrijpen manier te presenteren. Een goede infographic maken is veel werk, maar het levert meestal wel veel verkeer op.

Online zichtbaarheid vergroten als bedrijf

In de huidige tijd is het niet alleen belangrijk, maar absoluut cruciaal voor bedrijven om hun online zichtbaarheid te vergroten. Door regelmatig hoogwaardige en relevante content te delen, kun je aanzienlijke invloed uitoefenen op hoe jouw onderneming wordt waargenomen in de digitale wereld.

Het delen van waardevolle content draagt bij aan het vergroten van de merkbekendheid. Het plaatst jouw bedrijf in de schijnwerpers van potentiële klanten en geeft je merk een herkenbaar gezicht binnen de branche. Daarnaast versterkt het jouw reputatie als een expert in het vakgebied, wat je onderneming positioneert als een betrouwbare en gerespecteerde autoriteit. Dit vertrouwen kan leiden tot een grotere waardering van klanten voor jouw producten of diensten.

Het vergroten van de online zichtbaarheid en het versterken van de online reputatie hebben eveneens als voordeel dat er meer bezoekers naar je website komen. Dit resulteert in een toename van leads, waarvan een deel kan uitgroeien tot daadwerkelijke klanten. Deze omzetting van leads naar klanten draagt bij aan de groei van je klantenbestand en uiteindelijk aan een verhoging van de omzet voor je bedrijf.

Al met al is het consistent delen van waardevolle content en het vergroten van je online zichtbaarheid een krachtige strategie om de groei van je onderneming te bevorderen.

Content marketing strategie

Gegevens analyserenHet ontwikkelen van een effectieve contentmarketingstrategie is essentieel voor het bereiken van deze groei. Deze strategie moet een duidelijk plan bevatten voor het creëren en delen van relevante en waardevolle content die je doelgroep aanspreekt. Het moet ook methoden bevatten om de effectiviteit van je content te meten en aan te passen op basis van de feedback en interactie van je publiek.

Zoekmachineoptimalisatie en online trends

Een belangrijk onderdeel van je contentmarketingstrategie moet ook zoekmachineoptimalisatie (SEO) en het volgen van online trends omvatten. SEO helpt je website hoger te rangschikken in zoekmachineresultaten, waardoor je zichtbaarheid en verkeer naar je site toenemen. Het bijhouden van online trends kan je helpen om in te spelen op wat er momenteel populair is, waardoor je content relevanter en aantrekkelijker wordt voor je doelgroep.

Google E-A-T richtlijnen volgen

Een andere cruciale stap in je contentmarketingstrategie is het volgen van de Google E-A-T richtlijnen (Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness). Deze richtlijnen zijn ontworpen om de kwaliteit en betrouwbaarheid van online content te beoordelen. Door deze richtlijnen te volgen, kan je de geloofwaardigheid van je content verhogen, wat kan leiden tot een hogere ranking in de zoekresultaten van Google. Wanneer we het hebben over goede digitale marketing, dan mag je de richtlijnen van Google zeker niet negeren.

Zichtbaarheid bedrijf vergroten

Google AnalyticsNaast contentmarketing en SEO, is het ook belangrijk om actief te zijn op sociale media en andere online platforms om de zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten. Door regelmatig te posten en te interageren met je publiek, kan je een sterke online aanwezigheid opbouwen die je merk verder versterkt. Bovendien kan het gebruik van betaalde advertenties op deze platforms je helpen om een groter publiek te bereiken.

Linkbuilding strategie ontwikkelen

Een laatste, maar niet minder belangrijke, stap in je contentmarketingstrategie is het ontwikkelen van een effectieve linkbuilding strategie. Dit houdt in dat je actief links naar je website probeert te verkrijgen van andere gerenommeerde websites. Dit kan de autoriteit van je website in de ogen van zoekmachines verhogen, wat kan leiden tot hogere rankings in de zoekresultaten. Linkbuilding kan de online vindbaarheid vergroten wanneer je dit op de juiste manier toepast. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van de juiste keywords en aan storytelling.

Starten met content marketing: online stappenplan

Het gedetailleerde stappenplan voor het succesvol opstarten en implementeren van contentmarketing kan als volgt worden samengevat:

 1. Definieer je doelgroep: Het is van cruciaal belang om te begrijpen wie je wilt bereiken met je content. Dit omvat niet alleen het kennen van de demografische gegevens van je doelgroep, maar ook het diepgaand begrijpen van hun behoeften, interesses en online gedrag. Door dit te doen, kun je content creëren die echt resoneert met je publiek en hun aandacht trekt.
 2. Stel duidelijke doelen: Voordat je begint met het creëren van content, is het belangrijk om duidelijk te definiëren wat je wilt bereiken met je contentmarketing inspanningen. Dit kan variëren van het verhogen van de merkbekendheid en het verbeteren van de merkperceptie, tot het genereren van leads of het stimuleren van directe verkoop. Door duidelijke doelen te stellen, kun je je inspanningen richten en meten hoe effectief je contentmarketing strategie is.
 3. Creëer waardevolle content: Het hart van elke contentmarketing strategie is de content zelf. Het is essentieel om content te ontwikkelen die relevant en nuttig is voor je doelgroep. Dit kan een breed scala aan formaten omvatten, zoals blogposts, video's, infographics, podcasts en meer. Het belangrijkste is dat de content waarde biedt aan je publiek en hen helpt bij het oplossen van hun problemen of het beantwoorden van hun vragen.
 4. Voer eerst een zoekwoordenanalyse uit: Een grondige zoekwoordenanalyse is cruciaal om te begrijpen welke termen je doelgroep gebruikt wanneer ze online zoeken. Dit helpt je om je content te optimaliseren voor deze zoekwoorden, waardoor je de zichtbaarheid van je website in de zoekresultaten kunt verbeteren. Bovendien kan het je inzicht geven in de onderwerpen die je doelgroep het meest interesseren, wat je kan helpen bij het genereren van ideeën voor toekomstige content.
 5. Maak een kennisbank van je website: Een kennisbank op je website kan dienen als een waardevolle bron van informatie voor je doelgroep. Dit kan bestaan uit veelgestelde vragen, handleidingen, tutorials en andere nuttige content die je doelgroep kan helpen bij het oplossen van hun problemen of het beantwoorden van hun vragen. Door een kennisbank te creëren, kun je je positioneren als een expert in je vakgebied en het vertrouwen van je doelgroep winnen.
 6. Maak gebruik van interactieve content: Interactieve content, zoals quizzen, enquêtes of interactieve infographics, kan je publiek betrekken en hen aanmoedigen om langer op je website te blijven. Dit soort content kan ook nuttige inzichten opleveren over de voorkeuren en behoeften van je publiek. Bovendien kan het de deelbaarheid van je content verhogen, waardoor je bereik op sociale media kan groeien.
 7. Maak gebruik van een contentkalender: Een contentkalender helpt je bij het plannen en organiseren van je contentcreatie en publicatie. Het stelt je in staat om vooruit te plannen en ervoor te zorgen dat je regelmatig nieuwe, relevante content publiceert. Bovendien kan het je helpen om belangrijke datums of evenementen in je branche niet te missen, zodat je je content daarop kunt afstemmen.
 8. Veel content maken betekent ook sneller resultaat: Het produceren van een gestage stroom van waardevolle content kan je online zichtbaarheid vergroten en je merk versterken. Het kan ook bijdragen aan een betere SEO-ranking, wat kan leiden tot meer organisch verkeer naar je website. Bovendien kan het regelmatig publiceren van nieuwe content je publiek betrokken houden en hen aanmoedigen om terug te keren naar je site.
 9. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit: Hoewel het belangrijk is om regelmatig nieuwe content te publiceren, moet de kwaliteit van die content altijd voorop staan. Het publiceren van slecht geschreven of irrelevante content kan je merk schaden en je publiek afstoten. Zorg ervoor dat elke post, artikel of video die je produceert waarde toevoegt voor je publiek en hen helpt bij het oplossen van hun problemen of het beantwoorden van hun vragen.
 10. Meet alle resultaten en stuur bij: Het is essentieel om de prestaties van je content te meten en aan te passen waar nodig. Gebruik analytics tools om te zien welke content het beste presteert en welke niet. Dit kan je helpen om te begrijpen wat je publiek het meest waardeert en je strategie dienovereenkomstig aan te passen.

Goede contentmarketing maakt inbound marketing makkelijk

Content marketing toepassenInbound marketing wordt eenvoudiger met effectieve contentmarketing. Door waardevolle en relevante content te creëren, trek je potentiële klanten aan en moedig je hen aan om actie te ondernemen. Dit kan leiden tot hogere conversieratio's en een sterkere klantrelatie.

Maak een goede content marketing funnel

Een effectieve contentmarketing funnel is absoluut cruciaal voor het succes van je content strategie. Het is een onmisbaar instrument dat je in staat stelt om je publiek op een gestructureerde manier door de verschillende stadia van het koopproces te leiden. Deze stadia variëren van het initiële stadium van bewustwording, waarin de klant zich bewust wordt van een behoefte of probleem, tot het stadium van overweging, waarin de klant verschillende oplossingen voor zijn probleem overweegt, tot uiteindelijk het stadium van aankoop, waarin de klant besluit een product of dienst aan te schaffen om aan zijn behoefte te voldoen of zijn probleem op te lossen.

De content marketing funnel stelt je niet alleen in staat om je publiek door deze stadia te leiden, maar het stelt je ook in staat om relevante en doelgerichte content te creëren. Deze content is specifiek ontworpen om aan te sluiten bij de specifieke behoeften en vragen van je publiek in elk stadium van de funnel. Het is content die inspeelt op de unieke uitdagingen en problemen die je publiek in elk stadium tegenkomt, en die hen helpt om de juiste beslissingen te nemen en door te gaan naar het volgende stadium in de funnel. Dit maakt de contentmarketing funnel een krachtig hulpmiddel in je contentstrategie.

Contentmarketing en CRM koppelen

Het koppelen van contentmarketing en Customer Relationship Management (CRM) kan je helpen om je marketinginspanningen verder te optimaliseren. Met CRM kun je de interacties van je publiek met je content volgen en analyseren, waardoor je een beter inzicht krijgt in hun behoeften en voorkeuren. Dit stelt je in staat om je content nog beter af te stemmen op je publiek, wat kan leiden tot hogere betrokkenheid, kliks en conversieratio's.

Content marketing specialist inhuren

Onderzoek uitvoerenAls je merkt dat je moeite hebt om je contentmarketing strategie effectief te beheren, kan het inhuren van een content marketing specialist een goede optie zijn. Deze professionals hebben de kennis en ervaring om je te helpen bij het ontwikkelen en implementeren van een succesvolle contentstrategie. Ze kunnen je ook helpen bij het analyseren van je huidige strategie en het maken van noodzakelijke aanpassingen om je doelstellingen te bereiken.

Mijnzzp.nl