Team Mijnzzp

Werkkleding

Het dragen van werkkleding voorziet in een professionele uitstraling, waarbij de bedrijfsidentiteit herkenbaar aanwezig is. Dat geldt niet alleen voor de schilder die schilderskleding draagt, maar ook voor de kapper die in de kapperszaak staat te werken. Het dragen van werkkleding of bedrijfskleding heeft naast de professionele look en herkenbare bedrijfsidentiteit nog een aantal voordelen. Er zijn veel verschillende beroepsgroepen die niet zonder goede werkkleding kunnen. Het is ook belangrijk om voor herkenbaarheid te kiezen. Het is dan wel belangrijk dat je de ideale werkkleding uitkiest en hoe je dat doet, ontdek je hier.

Comfortabel en functioneel

Als je de hele dag aan het werk bent dan is het prettig om comfortabele werkkleding te dragen. Daarbij is het van belang dat werkkleding functioneel is, zoals een werkbroek die zakken heeft voor kniebeschermers of een elastisch uitgevoerde broek die ideaal is om volop bewegingsvrijheid te hebben. Dat is perfect als je in de bouw werkt en vaak op je knieën zit of vaak omlaag en omhoog moet. Zo geldt voor kappers dat het ideaal is om bijvoorbeeld een kappersjas te dragen die over steekzakken beschikt. Het is handig om daar schuifjes of scharen in te bewaren. Op het gebied van comfort is het uiteraard van belang om werkkleding in de juiste maat te kiezen en met een goede pasvorm.

Denk aan de veiligheid

Er zijn werkzaamheden waarbij het van belang is om extra aandacht aan de veiligheid te besteden. Daar is de keuze voor werkkleding ook op af te stemmen. Werk je bijvoorbeeld op plaatsen waar er sprake is van slecht zicht? In dat geval is het aan te raden jezelf zichtbaar te maken en dat kan onder meer met het dragen van reflecterende werkkleding. Veiligheid is overal een belangrijk aspect, zoals ook in de keuken van horecazaken. Het is niet voor niets dat er speciale werkkleding voor koks en keukenmedewerkers beschikbaar is. Deze kleding biedt bijvoorbeeld bescherming tegen opspattende olie uit de pan.

Houd rekening met weersomstandigheden

Als je als ondernemer buiten werkt dan is het extra belangrijk om met weersomstandigheden rekening te houden bij het uitkiezen van werkkleding. Werk je het hele jaar door buiten dan is het aan te raden om zowel werkkleding in een zomeroutfit als in een winteroutfit aan te schaffen. Denk daarbij ook aan werkkleding die waterdicht is. Vanzelfsprekend zijn de onkosten voor werkkleding fiscaal aftrekbaar.

ZorgsectorZzp'ers mogen bedrijfskleding fiscaal opvoeren als kosten.

Maak als zzp'er gebruik van online boekhouden. Hiermee kun je eenvoudig alle onkosten bijhouden.

Lees ook ons artikel: Bescherm je oren als zzp-er in de bouw

Mijnzzp.nl