Team Mijnzzp

Veiligheidsschoenen

Er zijn meerdere branches, waarin het belangrijk is als zzp'er om veiligheidsschoenen te dragen, zoals in de bouwsector. Ook in de logistiek is het van belang om je voeten de nodige bescherming te bieden tegen ongelukken bij het laden en lossen. Het dragen van veiligheidsschoenen is binnen verschillende branches en beroepen verplicht. Het is belangrijk om je voeten goed te beschermen. Het is bij de keuze voor veiligheidsschoenen van belang om rekening te houden met de uitvoering van het type werkzaamheden. Zo zijn er nog een aantal aandachtspunten.

Houd rekening met type werkzaamheden

Werk je als zzp'er in de bouw dan is het belangrijk dat je veiligheidsschoenen draagt die niet alleen sterk, maar ook functioneel zijn. Moet je veel bukken en knielen tijdens het werk in de bouwbranche dan is het praktisch en comfortabel om lage veiligheidsschoenen te dragen. Op die manier komt je voet minder snel in de knel. In andere gevallen is een hoge schoen met enkelbescherming een prima keuze.

Ben je als zzp'er werkzaam in de logistiek dan is het ideaal om in lichte en comfortabele veiligheidsschoenen te lopen. In dat geval is het loopgemak een belangrijk punt. Het is zeker van belang om een goede keuze te maken, omdat je de hele dag de veiligheidsschoenen draagt. Zo bestaat de kans dat slechte schoenen je voeten wellicht beschermen, maar ander ongemak opleveren, zoals rugklachten.

Let op de codering

Er geldt voor het werken in de bouwnijverheid dat veiligheidsschoenen een bepaalde codering moeten hebben, zoals een S3-codering. Draag je laarzen dan geldt dat er ook een S4 of S5 codering van toepassing kan zijn. Veiligheidslaarzen bieden uitkomst als je in een vochtige of natte omgeving werkzaam bent. Een S3-codering betekent dat er sprake is van een veiligheidsschoen die over een stalen neus beschikt. De hiel van de schoen is gesloten en de schacht is waterdicht.

Fiscaal aftrekbaar

De kosten van veiligheidsschoenen zijn fiscaal aftrekbaar indien deze aan de voorwaarden voldoen. Denk daarbij aan de veiligheidsklasse met codering. Overigens zijn veiligheidsschoenen vandaag de dag niet allemaal meer lomp en standaard. Ook hierin zijn er ontwikkelingen geweest met een gevarieerd aanbod om er als zzp'er naar eigen smaak bij te lopen in moderne veiligheidsschoenen. Het is ook mogelijk veiligheidsschoenen op maat te laten maken. Vanzelfsprekend zijn op maat gemaakte veiligheidsschoenen wel een stuk kostbaarder.

RekeningenVeiligheidsschoenen zijn belangrijk om te dragen. Vergeet niet dat je kosten hiervoor mag opgeven als bedrijfsmiddel.

Maak gebruik van een boekhoudprogramma. Zo kun je eenvoudig alle fiscale regelingen toepassen.

Mijnzzp.nl