Team Mijnzzp

Bedrijfsnaam bedenken

Bij het starten van een bedrijf hoort het bedenken van een bedrijfsnaam, maar het is niet altijd even gemakkelijk er een te bedenken. Je kan anderen vragen om met je mee te denken, het simpel houden of er lange tijd over nadenken om met een originele bedrijfsnaam te komen. Het is niet zo dat je per se een originele naam hoeft te bedenken, want je kan ook prima je voornaam of achternaam in de bedrijfsnaam verwerken.

Inhoudsopgave
Gebruik gewoon je eigen naam
Eigen naam schept vertrouwen
Houd wel rekening met de toekomst

Gebruik gewoon je eigen naam

Het is in bepaalde branches heel gebruikelijk om je eigen naam te verbinden aan je bedrijfsnaam. Denk maar aan bedrijven die zich richten op schilderwerk of timmerwerk, maar ook aan beautysalons en zelfs cafés. De manier waarop je de eigen naam gebruikt, kan je natuurlijk zelf invullen. Kijk wat past bij je bedrijf, zoals een combinatie met je voornaam of achternaam. Wist je dat een kwart van de starters zich bij de KvK dit jaar hebben ingeschreven met de achternaam?

Eigen naam schept vertrouwen

Een bedrijfsnaam met je eigen naam schept vertrouwen, want het laat zien dat jij als persoon achter het bedrijf zit. Dat heeft als voordeel dat klanten weten met welk bedrijf en welk persoon zij in zee gaan. Klanten zijn dan ook vaak in staat om je naam gemakkelijker te onthouden, waardoor het persoonlijk effect wordt versterkt. Dat heeft eveneens een positieve invloed op mond-tot-mondreclame, waarbij klanten sneller op een positieve manier over je praten. Een ander voordeel is dat je door je naam te koppelen aan je bedrijfsnaam je sneller als expert gezien wordt.

Houd wel rekening met de toekomst

Het is bij het gebruikmaken van een eigen naam wel handig om aan de toekomst te denken. Ben je van plan om van zzp'er uit te groeien naar een groot bedrijf met personeel of blijf je het werk altijd zelfstandig uitvoeren? Misschien heb je wel internationale ambities of wil je in staat zijn om je bedrijf later te verkopen. Dat zijn punten om rekening mee te houden als je deze keuze maakt om je eigen naam in de bedrijfsnaam op te nemen. Het is ook mogelijk om de bedrijfsnaam te veranderen.

OndernemerHet bedenken van een pakkende bedrijfsnaam kan een flinke uitdaging zijn. Het is belangrijk om hier veel aandacht aan te besteden.

Ook is het belangrijk om te controleren of je de bedachte bedrijfsnaam vrij mag gebruiken.

Mijnzzp.nl