Team Mijnzzp

/Bedrijfsnaam bedenken

Elke startende ondernemer krijgt te maken met de keuze voor een bedrijfsnaam. Het is natuurlijk van belang om daar goed over na te denken. Het is onder meer de bedoeling dat de bedrijfsnaam herkenbaar is, omdat deze beter in het hoofd blijft hangen. Daarnaast sta je voor de keuze om voor een pakkende naam te kiezen of voor een naam die laat zien waar je bedrijf voor staat. Om je op weg te helpen tot een goede keuze te komen, volgen hier enkele tips.

Inhoudsopgave
Kies een bedrijfsnaam die bij je past
Leg je bedrijfsnaam voor aan familie en vrienden
Controleer het Handelsregister
Let op de regelgeving

Kies een bedrijfsnaam die bij je past

Het is wellicht een open deur, maar het is van belang dat je een bedrijfsnaam kiest die bij je past. Je kan bijvoorbeeld je eigen naam als uitgangspunt nemen. Hiermee laat je zien dat je bedrijf persoonlijk is. Het kan ook zijn dat je naam goed past bij de dienst of het product dat je levert. Wil je niet je eigen naam gebruiken, bedenk dan een creatieve en originele bedrijfsnaam die blijft hangen. Je kan je doelgroep dan als uitgangspunt nemen, maar ook je product of dienst of een uniek kenmerk als creatieve basis voor je bedrijfsnaam gebruiken.

Leg je bedrijfsnaam voor aan familie en vrienden

Heb je een fantastische bedrijfsnaam bedacht? Leg deze naam van je bedrijf dan eens voor aan je omgeving, zoals familie en vrienden. Zo ontdek je al snel of je omgeving net zo enthousiast is als jij bent. Mocht het enthousiasme tegenvallen, overweeg dan om je familie en vrienden in te schakelen om mee te denken. Je gebruikt dan creatieve ideeën vanuit meerdere invalshoeken.

Controleer het Handelsregister

Heb je een bedrijfsnaam bedacht dan is het aan te raden om eerst even het Handelsregister van de KvK te checken. Zo kom je erachter of de bedrijfsnaam al bestaat. In het verlengde daarvan is het handig om te kijken of de bedrijfsnaam al door een andere partij is vastgelegd als domeinnaam of als merknaam.

Let op de regelgeving

Bij het kiezen van een bedrijfsnaam is het eveneens belangrijk om met de geldende regels rekening te houden. Je mag bijvoorbeeld geen misleidende naam gebruiken, zoals bv achter de bedrijfsnaam zetten terwijl je een eenmanszaak gaat starten.

Mijnzzp.nl