Team Mijnzzp

Bedrijfsnaam

Bij het starten van een bedrijf is het belangrijk om aandacht te besteden aan het bedenken van een goede bedrijfsnaam. Daar moet je bedrijf het lange tijd mee doen, omdat het niet echt wenselijk is je bedrijfsnaam tussentijds steeds te veranderen. Naast dat enige creatieve inbreng van belang is, geldt dat je bij het bedenken van een bedrijfsnaam ook met regels te maken krijgt. Er zijn wat dat betreft een aantal beperkingen van toepassing op het gebruik van bedrijfsnamen.

Inhoudsopgave
Tips bedrijfsnaam bedenken
Brainstormen voor creatieve bedrijfsnaam
Gebruik een bedrijfsnaam generator
Regels bedrijfsnaam

Tips bedrijfsnaam bedenken

Een simpele vorm van een bedrijfsnaam is de bedrijfsactiviteit koppelen aan je eigen naam. Dit zie je onder meer vaak terug bij zzp schilders, zzp timmermannen en zzp stukadoors. Het gebruiken van deze combinatie voor een bedrijfsnaam kent een aantal voordelen. De klanten weten direct wie erachter het bedrijf zit en je profileert jezelf bovendien als specialist in de bedrijfsactiviteit.

Brainstormen voor creatieve bedrijfsnaam

Wil je een meer creatieve bedrijfsnaam dan is het aan te raden om met een aantal anderen bijeen te komen en met elkaar te gaan brainstormen. Laat de creativiteit het werk doen en noteer alle namen die voorbij komen. Ook als deze op het oog helemaal niet van toepassing lijken te zijn. Er komt in de loop van de brainstormsessie vanzelf een moment, waarop je bedrijfsnamen uit de lijst wegstreept.

Gebruik een bedrijfsnaam generator

Wil je inspiratie opdoen op het gebied van bedrijfsnamen dan is het altijd mogelijk om een bedrijfsnaam generator te gebruiken. Er zijn online allerlei gratis naamgeneratoren te gebruiken.

Regels bedrijfsnaam

Er gelden verschillende regels in het gebruiken van een bedrijfsnaam, want de naam moet voldoen aan de regelgeving van de Handelswet. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om de bedrijfsnaam van een ander over te nemen. Dit zorgt namelijk voor verwarring. Het is evenmin toegestaan om in je bedrijfsnaam een merknaam van een ander te gebruiken. Tenminste voorziet ook dit voor verwarring zorgt. Daarnaast is het niet toegestaan om een bedrijfsnaam te registreren die voor misleiding zorgt en in een verkeerde indruk voorziet. Je mag verder ook geen BV achter je bedrijfsnaam plaatsen als je een eenmanszaak hebt.

Mijnzzp.nl