Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Scooterwinkel

Heb je een website dan is het voor je bedrijf belangrijk dat deze online vindbaar is. Blijven bezoekers weg van je website dan loop je gewoon klanten mis. Misschien probeer je wel reclame te maken en af en toe wat op social media te posten. Als bezoekers dan wegblijven, is de kans groot dat je het niet op de juiste manier doet. Er zijn dan ook meerdere redenen om voor uitbesteding van online marketing te kiezen.

1. Gebrek aan kennis

Online marketing is een vak apart. De online marketingbureaus schieten niet voor niets als paddenstoelen uit de grond. Dat komt omdat er veel vraag naar is. Als zzp’er heb je vooral verstand van je eigen werkzaamheden en minder van online marketing. Het gebrek aan kennis is dan ook een prima reden om online marketing uit te besteden.

2. Ontbreken van resultaat

Ben je druk bezig met je website te promoten, maar zie je dat niet terug in de resultaten? Online marketeers werken resultaat gericht aan de hand van een vaste procedure. Bijvoorbeeld door eerst te kijken waar de knelpunten liggen om die een voor een aan te pakken. Nog een reden dus om online marketing uit te besteden.

3. Geen gebruikmaken van tools

Bij de toepassing van succesvolle online marketing wordt er veel gebruik gemaakt van allerlei tools. Bijvoorbeeld om de ranking te meten, maar ook om bezoekersgedrag te analyseren. Heb je geen ervaring met deze tools of weet je helemaal niet eens van het bestaan ervan? Dat is een reden om voor uitbesteding van online marketing te kiezen. Tenzij je veel tijd over hebt om je erin te verdiepen.

4. Tijd besparen

Het ontbreken van kennis en ervaring maakt dat het veel tijd kost om succesvol te zijn met online marketing. Bespaar je de tijd en moeite door voor uitbesteding te kiezen. Dan heb jij meer tijd over voor je eigen bedrijf.

5. Geen netwerk

Online marketingbureaus beschikken over een groot netwerk met andere partijen. Dat is belangrijk om bijvoorbeeld externe links te genereren. Als jij geen toegang hebt tot dat netwerk is het bijvoorbeeld lastig om aan linkbuilding te doen.

Mijnzzp.nl