Team Mijnzzp

Zonnepanelen

Tegenwoordig is reclame maken voor je website niet eenvoudig als ondernemer. Adverteren via social media of zoekmachines als Google wordt bijvoorbeeld steeds duurder. Veel slimme ondernemers maken daarom steeds vaker gebruik van contentmarketing, waarbij je relevante en waardevolle content voor je doelgroep creëert en publiceert. Contentmarketing is de meest effectieve manier om reclame te maken voor je website en de juiste doelgroep aan te spreken. Dit kan ook aantrekkelijk zijn voor zzp'ers om reclame te maken.

Optimaliseer je website voor SEO

Zorg ervoor dat je website inhoudelijk en SEO technisch goed in elkaar zit voordat je de website gaat promoten. Op deze manier maak je je website niet alleen beter vindbaar, maar heb je een grotere kans dat toekomstige bezoekers ook daadwerkelijk klanten worden. Het is belangrijk om de juiste doelgroep aan te spreken op je website. Wie zijn jouw potentiële klanten en wat zijn de problemen die jij voor hen kunt oplossen? Breng dit in kaart en pas vervolgens je teksten op de website hierop aan.

Denk ook na over hoe je de interactie wilt opzoeken met je doelgroep en of je bijvoorbeeld aan marketing wilt doen. Daarnaast is het echt van belang dat je website technisch goed in elkaar zit. Is de snelheid optimaal en is de website responsive? Dit is niet alleen fijn voor bezoekers, maar hierdoor scoor je ook beter in Google.

Je kunt de vindbaarheid van je website verder verbeteren door te blijven werken aan de SEO. Zorg bijvoorbeeld dat relevante en actuele zoekwoorden centraal staan in je teksten en dat je een duidelijke koppenstructuur met pakkende titels gebruikt.

Hoe krijg je meer bezoekers op je website?

Nu je een goede website hebt opgezet, is het tijd om hiervoor reclame te maken. Dit kan bijvoorbeeld door advertenties te plaatsen op Google of Facebook. Dit is echter wel kostbaar en legt dus een groot beslag op je budget. Een betere manier om zichtbaarheid op te bouwen is door te gaan bloggen. Hiermee schrijf je unieke content die jouw doelgroep aanspreekt. Deze blogposts kun je vervolgens delen op je eigen social media.

Bovendien is het altijd goed om creatief te zijn bij het promoten van je website. Je kunt bijvoorbeeld een eigen videokanaal starten op YouTube of een podcast maken waarvoor je interessante mensen uit je vakgebied interviewt. Ook kun je pakkende afbeeldingen of animaties ontwerpen voor op je website.

Contentmarketing en linkbuilding

Al deze methodes leveren uiteindelijk resultaat op, maar zijn wel veel werk. Het kan lang duren voordat je organische bezoekers naar je blog trekt en je website autoriteit heeft opgebouwd. En het maken van video’s, animaties of een podcast neemt natuurlijk veel tijd in beslag. Wil je sneller en effectiever reclame maken? Begin dan met contentmarketing en linkbuilding!

Je kunt bijvoorbeeld gratis of betaalde blogs op andere websites plaatsen, ook wel gastbloggen genoemd. Of je maakt reclame op een andere website tegen een vergoeding, zoals via native advertising. Ook kun je websites benaderen die mogelijk iets over jouw bedrijf willen schrijven. Bovendien kun je werken aan linkbuilding door links uit te wisselen met andere websites. Tot slot kun je actief deelnemen aan relevante forums en social media groepen.

In alle gevallen is het belangrijk om regelmatig nieuwe content te plaatsen en aan linkbuilding te werken. Als andere websites met een hogere autoriteit backlinks naar jouw website plaatsen, heb je hier veel profijt van. Door deze hoogwaardige backlinks krijg jij namelijk meer bezoekers en vergroot je je eigen autoriteit.

Bedrijvengids voor zzp’ers

Mijnzzp helpt zzp’ers op verschillende manieren met hun linkbuilding om zo hun positie in Google te verhogen. Je kunt bijvoorbeeld via native advertising een artikel plaatsen dat via onze website een groot bereik krijgt. Daarnaast kun je je gratis aanmelden bij de bedrijvengids van Mijnzzp. Jouw bedrijf krijgt dan een vermelding op ons platform met een link naar jouw website.

Mijnzzp.nl