Team Mijnzzp

Bloemenwinkel

Komt er nog te weinig verkeer naar je website of wil je de online verkopen een extra boost geven? Het optimaliseren van de website voor de zoekmachine kost tijd. Om toch direct meer verkeer te krijgen en snel meer klanten te werven, is Google adverteren een optie. Potentiële klanten die naar een specifiek product op zoek zijn of naar een dienst komen op deze manier bij jouw bedrijf uit. Bijvoorbeeld via kanalen als Google Maps en Google Zoeken. Het voordeel is dat jij alleen betaalt voor een concreet resultaat, zoals voor een bezoek op je website.

Waardevolle klanten komen naar je toe

Maak je gebruik van Google adverteren dan is er het voordeel dat je waardevolle klanten bereikt. Je advertentie komt op Google op het moment dat een klant specifiek ergens naar zoekt. Google adverteren is mogelijk met Google Ads. Er zijn verschillende doelen te bereiken als je deze vorm van SEA toepast. Bijvoorbeeld het doel om online verkopen te stimuleren of om een offerte te laten aanvragen. Het is ook mogelijk om je telefoonnummer in de advertentie op te nemen met een click to call button. Verder is het handig om klanten via zakelijke advertenties binnen te halen door je bedrijf op de kaart te zetten.

Advertentiebudget

Google adverteren kost geld, maar het levert je ook wat op. Het is voor elke zzp’er en voor ieder bedrijf mogelijk om met Google Ads te werken. Het advertentiebudget is naar wens in te stellen en is bovendien op ieder moment te wijzigen. Google Ads voorziet in de mogelijkheid om op een slimme manier te adverteren. Op deze manier is het mogelijk om de doelgroep te bereiken zonder over het budget heen te gaan.

Er zijn overigens diverse soorten Google Ads om mee te werken. Bijvoorbeeld campagnes in het zoeknetwerk, display netwerk en videocampagnes. In het zoeknetwerk gaat het doorgaans om tekstadvertenties die je bijvoorbeeld in de betaalde zoekresultaten van Google ziet. Het display netwerk voorziet in de mogelijkheid afbeeldingen te tonen, zoals in apps of op websites. Bij videocampagnes gaat het om kortdurende advertenties die voor of na content op YouTube zijn te zien.

Mijnzzp.nl