Opleiding tot Opkoper

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Avatar van Team Mijnzzp
NiveauHbo-niveau Commerciële Economie
VooropleidingMbo 4, Havo of Vwo
OpleidingVind de opleiding die bij jou past
Online boekhoudingBoekhoudprogramma

Hbo-opleiding opkoper

Een passende opleiding als opkoper kan de Hbo-opleiding commerciële economie zijn. Maar een Mbo-opleiding zoals de opleiding ondernemer detailhandel is ook zeker denkbaar voor een opkoper. Welke opleiding iemand zal kiezen hangt sterk van de persoon af en is niet eenduidig aan te geven. De Hbo-opleiding commerciële economie is wel een veel bredere opleiding, die meer mogelijkheden zal bieden qua werkgevers en algemene kennis. De belangrijkste competentie als inkoper is een gezonde handelsgeest, wat niet alleen met opleidingen te maken heeft. Het bezitten van een commerciële instelling is erg belangrijk als opkoper. Tijdens de Hbo-opleiding commerciële economie is er onder meer aandacht voor de vakken marketing, sales, bedrijfsrecht, bedrijfseconomie, commerciële economie, wiskunde en vreemde talen zoals Engels. Zoals eerder aangegeven zullen lang niet alle opkopers de Hbo-opleiding commerciële economie gevolgd hebben en kan een opkoper ook werkzaam zijn zonder verdere specifieke opleiding.

Opleidingsduur en niveau opkoper

De Hbo-opleiding commerciële economie zal over het algemeen vier jaar in beslag nemen, maar is in veel gevallen ook sneller af te ronden als je over de juiste vooropleidingen beschikt. De Hbo-opleiding commerciële economie is een pittige opleiding te noemen, die veel zelfstandigheid en doorzettingsvermogen zal vragen van de studenten.

Vervolgopleidingen opkoper

Na de Hbo-opleiding commerciële economie is het nog mogelijk om door te leren voor een master-opleiding. Een master-opleiding zal over het algemeen nog eens één tot twee jaar in beslag nemen. Het is ook mogelijk om een master-opleiding te volgen op Hbo-niveau, of er kan gekozen worden voor een universitaire opleiding. Na het afronden van een Hbo-opleiding is het binnen Nederland altijd mogelijk om minimaal één mastersopleiding te volgen.

Vooropleiding opkoper

De meeste scholen verwachten minimaal een havo-, vwo- of Mbo-diploma niveau vier voordat je toegelaten zal worden tot de Hbo-opleiding commerciële economie. Wanneer je bezit over een havo- of vwo-diploma kunnen er bijzondere eisen zijn qua vakkenpakket.

Mijnzzp.nl