Opkoper

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Opkoper?

Een opkoper is een handelaar, die zich vooral richt op partijhandel. Partijhandel heeft meestal betrekking op het opkopen van producten die minder gangbaar zijn, of heeft betrekking op een verkopende partij die geen afzetmarkt heeft voor de handel. Over het algemeen beschikken opkopers over een groot netwerk, waardoor opkopers regelmatig partijhandel aangeboden krijgen. Partijhandel is meestal goedkoper dan andere handel, echter is het verkopen van partijhandel in veel gevallen moeilijker dan gebruikelijke handel. Als opkoper probeer je meerwaarde te creëren door het op de juiste manier in te kopen van handel met de bedoeling de handel door te verkopen, waardoor meerwaarde zal ontstaan. Als opkoper is het in alle gevallen belangrijk dat je beschikt over een handelaarsgeest. Een opkoper kan niet zomaar vergeleken worden met een handelaar, omdat een opkoper iedere keer met andere partijhandel te maken krijgt. Een handelaar is in de meeste gevallen alleen op zoek naar specifieke handel. Een opkoper koopt bijna alles als hij of zij denkt dat er geld te verdienen is aan de handel. Een opkoper of handelsbedrijf heeft dan ook iedere keer andere goederen in zijn assortiment. De meeste opkopers hebben een groot terrein, waar ze alle gekochte spullen etaleren om zo te kunnen verkopen. Als opkoper is het belangrijk om veel handelsgeld te hebben, omdat er doorgaans veel op veilingen gekocht wordt en daar meestal direct afgerekend zal moet worden. Er worden door Nederland verschillende veilingen gehouden waar een opkoper terechtkan voor zijn handel, zoals kunstveilingen, domeinen voor auto's en boten en curators, die veilingen aanbieden met partijgoederen. Het beroep opkoper is aan te merken als een risicovol beroep, omdat niet alle handel succesvol hoeft te zijn. In alle gevallen hebben opkopers iedere keer met verschillende handel te maken, die meestal voordeliger ingekocht kan worden dan gewone handel.

Lees verder...

Opleiding tot Opkoper

Welke opleiding is nodig om Opkoper te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Opkoper? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Boekhoudprogramma vergelijken Opkoper

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Opkoper bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl