Isoleerder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Isoleerder?

Een isoleerder is iemand die zich gespecialiseerd heeft in het isoleren van gebouwen. Het beroep isoleerder kan betrekking hebben op verschillende specialisten, omdat niet alle isoleerders dezelfde isolatiewerkzaamheden uitvoeren. Het plaatsen van isolatieglas is bijvoorbeeld heel iets anders dan het isoleren van bestaande gevels. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een isoleerder het beste omschrijven als het duurzamer maken van gebouwen door te isoleren. Het isoleren van gebouwen kan om twee redenen uitgevoerd worden, namelijk om de invloeden van buitenaf tegen te houden of om akoestische redenen, om bijvoorbeeld geluid tegen te houden. Een combinatie van beide is ook prima denkbaar, omdat het afschermen van invloeden van buitenaf ook akoestisch zal werken. Akoestische isolatiemaatregelen betreft bijvoorbeeld woningen bij luchthavens en discotheken. Als isolatie toegepast wordt om de invloeden van buitenaf tegen te gaan spreekt men ook wel van warmte-isolatie of van thermische isolatie. Het isoleren van gebouwen kan dus om verschillende redenen uitgevoerd worden. In de meeste gevallen worden gebouwen geïsoleerd vanwege de warmte-isolatie. Zoals eerder omschreven moet het beroep isoleerder wel vrij algemeen gezien worden, omdat er tegenwoordig diverse mogelijkheden zijn als we spreken van isolatie. Denk bijvoorbeeld ook aan het achteraf isoleren van spouwmuren als we spreken van de oudere gebouwen. Daarnaast kan een isoleerder verantwoordelijk zijn voor het isoleren van kruipruimtes. Er zijn nog steeds veel woningen en andere soorten gebouwen te vinden, die niet voorzien zijn kruipruimte-isolatie. Het isoleren van woningen en andere soorten gebouwen is steeds belangrijker aan te worden, omdat goede isolatie minder stookkosten zal opleveren en het wooncomfort aanzienlijk zal verhogen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Isoleerder

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Isoleerder

Welke opleiding is nodig om Isoleerder te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Isoleerder? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Isoleerder

Wat is het salaris en tarief van een Isoleerder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Isoleerder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Isoleerder zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Isoleerder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Isoleerder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl