Team Mijnzzp

Wat doet een Groothandelaar (bouwsector)?

Een groothandelaar bouwsector is een ondernemer of bedrijfsleider, die bouwmaterialen en aanverwante producten verkoopt aan bouw gerelateerde ondernemingen. Over het algemeen is het ook mogelijk voor particulieren om te kopen bij een bouwgroothandel. Dit kan wel per groothandel en soort bouwproduct verschillen. Bouwgroothandels zijn belangrijke toeleveranciers, die over een groot assortiment aan professionele bouwmaterialen beschikken. Denk bijvoorbeeld aan isolatiemateriaal, cement, hout, deuren, tuinhout, vloerplanken, pannen, metselstenen en aan plaatmateriaal. Daarnaast verkopen bouwgroothandels aanverwante artikelen, zoals schroeven, ankers, werkkleding, grondverf, deurbeslag, pur en lijm. Wat een bouwgroothandel precies verkoopt, is afhankelijk van de soort groothandel. Binnen de bouwsector zijn er verschillende groothandels, die meestal gericht zijn op specifieke bouwmaterialen, zoals een groothandel voor houtproducten, een groothandel voor gevelstenen en een groothandel gericht op tegels. Omdat er veel verschillende bouwmaterialen zijn bestaan er verschillende bouwgroothandels. Het verkopen van plaatmateriaal en hout is bijvoorbeeld heel iets anders dan het verkopen van tegels. Een bouwgroothandel beschikt meestal over een grote loods waarin de bouwmaterialen opgeslagen worden. In de meeste gevallen zijn er meerdere loodsmedewerkers aanwezig, die de klanten helpen. Loodsmedewerkers zijn ook verantwoordelijk voor het opmaken van de bonnen, die uitgewerkt worden op kantoor. Op deze bonnen staat omschreven, wat klanten precies ingeladen hebben. Naast het leveren van bouwmaterialen zijn de meeste bouwgroothandels gespecialiseerd in materiaalkennis. Dit heeft vooral betrekking op het adviseren van klanten over bouwmaterialen. Denk bijvoorbeeld aan de manier van verwerken, de normen en aan de kwaliteit van bouwmaterialen. Materiaalkennis speelt een belangrijke rol binnen de bouwsector.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Groothandelaar (bouwsector)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Groothandelaar (bouwsector)

Welke opleiding is nodig om Groothandelaar (bouwsector) te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Groothandelaar (bouwsector)? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Groothandelaar (bouwsector)

Wat is het salaris en tarief van een Groothandelaar (bouwsector)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Groothandelaar (bouwsector) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Groothandelaar (bouwsector) zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Groothandelaar (bouwsector)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Groothandelaar (bouwsector) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl