Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Groothandelaar (bouwsector)?

Een groothandel binnen de bouwsector is een belangrijke toeleverancier van bouwmaterialen voor de bouwsector. Een groothandel is een commerciële onderneming die voor eigen rekening en risico goederen verhandelt. De goederen die ingekocht worden zijn buiten het eigen bedrijf gemaakt en worden verkocht aan andere ondernemers binnen de bouwsector. Binnen de bouwsector zijn er diverse verschillende soorten groothandels te vinden die meestal gericht zijn op specifieke bouwmaterialen, zoals een groothandel voor houtproducten, een groothandel voor gevelstenen en bijvoorbeeld een groothandel gericht op tegels. Omdat bouwmaterialen zeer breed kunnen zijn bestaan er ook verschillende soorten groothandels binnen de bouwsector. Het verkopen van plaatmateriaal en  hout als groothandel is bijvoorbeeld heel iets anders dan het verkopen van wandtegels aan een tegelzetter. De term groothandelaar kan betrekking hebben op diverse vaklieden die werkzaam zijn binnen de groothandel.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Groothandelaar (bouwsector)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Groothandelaar (bouwsector)

Welke opleiding is nodig om Groothandelaar (bouwsector) te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Groothandelaar (bouwsector)? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Groothandelaar (bouwsector)

Wat is het salaris en tarief van een Groothandelaar (bouwsector)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Groothandelaar (bouwsector) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Groothandelaar (bouwsector) zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl