Energieadviseur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Energieadviseur?

Een energieadviseur is iemand die zich gespecialiseerd heeft in energiebesparende maatregelen om energie te kunnen besparen. Het beroep energieadviseur is breed en niet te definiëren aan de hand van een specifieke energiemaatregel. Het besparen op energie is in de meeste gevallen een combinatie van maatregelen, die tot energiebezuinigingen zullen leiden. Om echt te kunnen besparen op energiekosten is er meer nodig dan alleen het uitzetten van lampen of de televisie. Om als energieadviseur te kunnen werken moet je dan ook gespecialiseerd zijn binnen verschillende vakgebieden. Ook de bouwkundige staat van gebouwen zal betrokken worden bij een goed advies. Omdat de energiekosten jaarlijks stijgen en inmiddels voor de meeste mensen een behoorlijke maandlast zijn, kan het verstandig zijn om een energieadviseur in te schakelen, zodat doeltreffende maatregelen genomen kunnen worden, waardoor de maandelijkse energielasten omlaag gaan. Daarnaast is het zo dat er tegenwoordig veel moderne toepassingsmogelijkheden zijn waardoor de energiekosten kunnen dalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het installeren van zonnepanelen, slimme thermostaten, het achteraf isoleren van gebouwen en aan het installeren van moderne verwarmingsinstallaties. Omdat de kosten van energiemaatregelen in sommige gevallen relatief hoog kunnen zijn is het verstandig om een energieadviseur in te schakelen. Een goede energieadviseur is op de hoogte van alle maatregelen die genomen kunnen worden om energie te kunnen besparen. Het is overigens niet zo dat alle energiemaatregelen even kostbaar zijn, omdat bijvoorbeeld het achteraf isoleren van gevels relatief gezien niet heel kostbaar is. Ook het laten installeren van zonnepanelen is tegenwoordig relatief gezien niet heel kostbaar meer.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Energieadviseur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Energieadviseur

Wat is het salaris en tarief van een Energieadviseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Energieadviseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Energieadviseur zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Energieadviseur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Energieadviseur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl