Opleiding tot Isoleerder

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau twee
VervolgopleidingAllround Timmerman (Mbo 3)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding allround isolatiemonteur

De Mbo-opleiding allround isolatiemonteur behoort gedeeltelijk tot de installatietechniek, maar er is tijdens deze opleiding ook veel aandacht voor het verwerken van isolatiematerialen in gebouwen. Tijdens de Mbo-opleiding allround isolatiemonteur zal je over het algemene vier dagen in de week werken en één dag in de week theorieles volgen op school. Gedurende de opleiding zal je verschillende praktijkexamens moeten afleggen, die samen met de examens op school het uiteindelijke diploma zullen vormen. Een andere opleiding die ook goed past bij het beroep isolatiemonteur is de Mbo-opleiding timmerman. Daarnaast is het niet ondenkbaar dat een isolatiemonteur geen specifieke opleiding heeft genoten en het vak leert in de praktijk, van ervaren collega's. Het leren isoleren is over het algemeen niet heel moeilijk maar het verwerken van de verschillende soorten isolatiematerialen is natuurlijk wel heel belangrijk.

Opleidingsduur en niveau allround isolatiemonteur

De Mbo-opleiding allround isolatiemonteur duurt over het algemeen twee jaar en is een Mbo-opleiding op niveau twee

Vervolgopleidingen allround isolatiemonteur

Na de afgeronde Mbo-opleiding allround isolatiemonteur niveau twee zijn er voldoende vervolgopleidingen mogelijk, zoals de Mbo-opleiding werkvoorbereider op niveau vier.

Vooropleiding allround isolatiemonteur

Over het algemeen zullen de meeste vakscholen minimaal een Vmbo-diploma verwachten voordat je deel kan nemen aan de Mbo-opleiding isolatiemonteur. Wanneer je over een ander soort diploma beschikt kan je in de meeste gevallen ook toegelaten worden, afhankelijk van de school.

Mijnzzp.nl