Opleiding tot Natuursteenbewerker

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingNatuursteenbewerker Stellen (Mbo 2)
VervolgopleidingCalculator (Mbo 4)
VervolgopleidingCommercieel Medewerker (Mbo 4)
VervolgopleidingWerkvoorbereider bouw (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding allround natuursteenbewerker

De Mbo-opleiding allround natuursteenbewerker is de vakopleiding voor natuursteenbewerkers en zal alle aspecten van de natuursteenbranche behandelen. De opleiding allround natuursteenbewerker is gericht op de ambachtelijke natuursteenbewerking en op het machinaal bewerken van natuursteen. Een allround natuursteenwerker is dus breed inzetbaar en is naast gespecialiseerd in het maken van nieuwe natuursteenproducten maar ook gespecialiseerd in renovatiewerkzaamheden. Als allround natuursteenbewerker werk je over het algemeen veel in een werkplaats maar kan je ook op locatie werkzaam zijn. Naast de bekende grafstenen maak je bijvoorbeeld ook natuursteentrappen en aanrechtbladen. Tijdens de vakopleiding allround natuursteenbewerker zal je over het algemeen vier dagen in de week werken en één dag in de week theorieles volgen op school. Op school is er veel aandacht voor materiaalkennis en het maken van werktekeningen, en algemene vakken zoals Nederlands en rekenen. Tijdens je opleiding zal je in de praktijk verschillende praktijkexamens moeten afleggen onder begeleiding van je leermeester en stagebegeleider van school. Samen met je theorie-examens vormen deze het diploma allround natuursteenbewerker.

Opleidingsduur en niveau allround natuursteenbewerker

De Mbo-opleiding allround natuursteenbewerker zal over het algemeen drie jaar in beslag nemen en is een opleiding op niveau drie.

Vervolgopleidingen allround natuursteenbewerker

Na de Mbo-opleiding allround natuursteenbewerker niveau drie zijn er voldoende vervolgopleidingen mogelijk, zoals een Mbo-opleiding op niveau vier. Denk hierbij aan een middenkaderopleiding, zoals de opleiding calculator, werkvoorbereider of projectleider op niveau vier.

Vooropleiding allround natuursteenbewerker

De meeste vakscholen verwachten minimaal een vooropleiding op niveau twee, zoals de Mbo-opleiding natuursteenbewerker grafwerk, natuursteenbewerker machinaal, natuursteenbewerker restauratie of de opleiding natuursteenbewerker stellen. Het instromen met een andere opleiding is in de meeste gevallen ook mogelijk, maar dan kan het zijn dat er eerst een toelatingsgesprek gehouden zal worden. Dit omdat de basisopleiding natuursteenbewerker toch wel belangrijk is.

Mijnzzp.nl