Opleiding tot Vertegenwoordiger (bouw)

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie of vier
VooropleidingCommercieel Medewerker (Mbo 3)
VervolgopleidingCommerciële Economie (Hbo)
VervolgopleidingSmall Business en Retail Management (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding vertegenwoordiger

Over het algemeen hebben de meeste vertegenwoordigers de Mbo-opleiding commercieel medewerker afgerond, met de uitstroomrichting buitendienst. Het vakgebied van een vertegenwoordiger behoort tot de zakelijk dienstverlening en komt in alle branches voor. Dus niet alleen in de bouwsector. Tijdens de Mbo-opleiding commercieel medewerker is er onder andere aandacht voor het onderzoeken van de markt, het uitvoeren van verkooptrajecten en het opbouwen en beheren van zakelijke relaties. Maar ook het kunnen herkennen van elementaire marketingbegrippen en het uit kunnen brengen van offertes behoort tot de opleiding. Daarnaast behoren de vakken Nederlands, Engels en rekenen tot de opleiding commercieel medewerker. Tijdens de beroepsopleiding commercieel medewerker buitendienst werk je doorgaans vier dagen in de week en zal je één dag in de week theorieles volgen op school. Tijdens de opleiding zal er natuurlijk veel aandacht zijn voor verkooptechnieken en verkooptrainingen, omdat dit belangrijk is voor de vertegenwoordig.

Opleidingsduur en niveau vertegenwoordiger

De Mbo-opleiding commercieel medewerker is een opleiding op niveau drie of vier en zal over het algemeen vier jaar in beslag nemen. De opleiding tot commercieel medewerker is niet heel moeilijk te noemen, maar zal wel om de nodige doorzettingsvermogen vragen. Daarnaast is het ook een opleiding die bij je moet passen, omdat lang niet iedereen over een commerciële instelling beschikt.

Vervolgopleidingen vertegenwoordiger

De vervolgopleidingen als vertegenwoordig zijn afhankelijk van je huidige opleidingsniveau, omdat de Mbo-opleiding commercieel medewerker op niveau drie en vier te volgen is. Een vervolgopleiding op Mbo-niveau kan zijn de Mbo-opleiding junior accountmanager op niveau vier of een Hbo-opleiding commerciële economie, die nog eens vier jaar in beslag zal nemen. De Hbo-opleiding commerciële economie is in de meeste gevallen ook binnen drie jaar af te ronden, mits je over de juiste vooropleidingen beschikt, zoals de Mbo-opleiding commercieel medewerker op niveau vier. Het is niet mogelijk om automatisch door te groeien tot een Hbo-opleiding met een Mbo-diploma niveau drie.

Vooropleiding vertegenwoordiger

De meeste vertegenwoordigers hebben een Vmbo-diploma, waarna ze kiezen voor het beroepsonderwijs. Zoals eerder aangegeven is de Mbo-opleiding commercieel medewerker zowel op niveau drie als vier te volgen. Het is in de meeste gevallen ook mogelijk om deel te nemen aan de Mbo-opleiding commercieel medewerker, als je beschikt over een LBO diploma met minimaal drie vakken op niveau drie.

Mijnzzp.nl