Vertegenwoordiger (bouw)

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Vertegenwoordiger (bouw)?

Een vertegenwoordiger bouw is een buitendienst medewerker, die werkzaam zal zijn voor een groothandelsbedrijf. Dat kan betrekking hebben op verschillende bedrijven, zoals een bouwmaterialen leverancier, een ijzerwarengroothandel of een leverancier van werkmaterialen zoals bouwmachines. Om als vertegenwoordiger binnen de bouwsector te kunnen werken is het belangrijk dat een vertegenwoordiger over de juiste branchekennis beschikt, omdat de bouwsector een specifieke sector is. Als vertegenwoordiger vertegenwoordig je een bedrijf, dat diensten of materialen probeert te verkopen aan mogelijke afnemers, zoals aannemersbedrijven, onderhoudsbedrijven of timmerbedrijven. Wat je precies verkoopt kan natuurlijk per bedrijf verschillen. Binnen de bouwsector zijn namelijk veel verschillende bedrijven actief. Daarnaast kan een vertegenwoordiger gezien worden als relatiebeheerder voor de organisatie. Denk hierbij aan het regelmatig overleggen met relaties met betrekking tot mogelijke wensen. De verantwoordelijkheden die de vertegenwoordiger heeft zijn sterk afhankelijk van de werkgever. In het algemeen zal een vertegenwoordiger binnen de bouwsector verantwoordelijk zijn voor het binnenhalen van opdrachten of voor het verkopen van bouwmaterialen. Binnen de bouwsector worden veel verschillende bouwmaterialen gebruikt, die meestal niet goedkoop zijn. Het binnenhalen van opdrachten of het verkopen van bouwmaterialen kan ook betrekking hebben op het verkopen van werkmaterialen, zoals steigers, hoogwerkers, machines, bouwkranen en werkplaatsmachines. Net zo als in andere branches heeft een vertegenwoordiger binnen de bouwsector een commerciële functie waarbinnen het afsluiten van voldoende leads en opdrachten belangrijk is. De functie vertegenwoordiger moet daarom niet onderschat worden. Als vertegenwoordiger is het belangrijk dat je over een commerciële instelling beschikt en dat je op een goede manier kan netwerken.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Vertegenwoordiger (bouw)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Vertegenwoordiger (bouw)

Welke opleiding is nodig om Vertegenwoordiger (bouw) te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Vertegenwoordiger (bouw)? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Boekhoudprogramma vergelijken Vertegenwoordiger (bouw)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Vertegenwoordiger (bouw) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl