Natuursteenbewerker

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Natuursteenbewerker?

Een natuursteenbewerker is een vakman die zich heeft gespecialiseerd in het bewerken en/of onderhouden van natuursteen. Natuursteen wordt veel toegepast bij oude huizen, bijvoorbeeld in gangen, badkamers, trappenhuizen en als gevelbekleding. Daarnaast wordt natuursteen tegenwoordig veel toegepast als keukenblad. Andere toepassingsmogelijkheden van natuursteen zijn terrassen of bijvoorbeeld grafstenen. Als natuursteenbewerker ben je dus een allround vakman, die op een brede manier werkzaam is met natuursteen. Het bewerken van natuursteen wordt op verschillende manieren gedaan, zoals door zagen, frezen, schuren en polijsten. Om als natuursteenbewerker te kunnen werken is veel ervaring en materiaalkennis nodig, omdat het zeer specialistische werkzaamheden betreft. Het is niet zo dat een natuursteenbewerker alleen verantwoordelijk is voor het maken van grafstenen, omdat de werkzaamheden van een natuursteenbewerker veel breder gezien moeten worden. Als natuursteenbewerker is het in alle gevallen erg belangrijk om nauwkeurig te werken, omdat natuursteen een kostbaar materiaal is. Daarnaast kan het bewerken van natuursteen aangemerkt worden als arbeidsintensief en dus een kostbaar proces. Als natuursteenbewerker zal je in de meeste gevallen werken vanaf een werktekening, maar het kan als natuursteenbewerker ook voorkomen dat je zelfstandig maten moet opmeten als het bijvoorbeeld renovatieprojecten betreft. Als natuursteenbewerker zal je over het algemeen ook regelmatig te maken krijgen met renovatieprojecten, waarbij wellicht natuursteenonderdelen nagemaakt moet worden. Over het algemeen zal een natuursteenbewerker in een werkplaats en op locatie werkzaam zijn, waardoor het beroep natuursteenbewerker veel afwisseling kent.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Natuursteenbewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Natuursteenbewerker

Welke opleiding is nodig om Natuursteenbewerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Natuursteenbewerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Natuursteenbewerker

Wat is het salaris en tarief van een Natuursteenbewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Natuursteenbewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl