Natuursteenbewerker

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Natuursteenbewerker?

Een natuursteenbewerker is gespecialiseerd in het bewerken en/of onderhouden van natuursteen. Natuursteen wordt veel toegepast bij oude huizen, bijvoorbeeld in gangen, badkamers, trappenhuizen en als gevelbekleding. Daarnaast wordt natuursteen tegenwoordig veel toegepast als keukenblad. Andere gebruiksmogelijkheden zijn terrassen of bijvoorbeeld grafstenen. Het is de natuursteenbewerker die over alle verschillende machines beschikt om natuursteen toe te kunnen passen. Het bewerken van natuursteen wordt op verschillende manieren gedaan, zoals door zagen, frezen, schuren en polijsten. Om als natuursteenbewerker te kunnen werken is veel ervaring en materiaalkennis nodig. Tegenwoordig kennen de meeste mensen natuursteen in huizen alleen nog als aanrechtblad van een keuken. Toch kwam natuursteen vroeger veel vaker voor, omdat natuursteen een luxe uitstraling heeft. Natuursteen is tegenwoordig meestal alleen te vinden in de oudere huizen, omdat nieuwe huizen hooguit alleen een vloer van natuursteen hebben. Badkamers en trappen worden tegenwoordig bijna niet meer in natuursteen uitgevoerd, omdat de kosten hiervoor erg hoog zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Natuursteenbewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Natuursteenbewerker

Welke opleiding is nodig om Natuursteenbewerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Natuursteenbewerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Natuursteenbewerker

Wat is het salaris en tarief van een Natuursteenbewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Natuursteenbewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl