Dieselmonteur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Dieselmonteur?

Een dieselmonteur is een specialist op het gebied van dieselmotoren. Een ander woord voor een dieselmotor is ook wel “luchtcomprimerende motor”. Het principe van de dieselmotor is ontdekt in 1892 door Rudolf Diesel en in 1897 is door Maschinenfabrik Augsburg de eerste dieselmotor afgenomen. Als dieselmonteur ben je over het algemeen werkzaam voor een onderhouds- en servicebedrijf, wat betrekking kan hebben op verschillende branches. Meestal heeft het beroep dieselmonteur echter betrekking op scheeps- en industriemotoren, dit ondanks dat dieselmotoren ook in de auto-industrie toegepast worden. Dieselmotoren binnen de scheepsindustrie en de industrie zelf kunnen groot en complex zijn en zijn niet zomaar te vergelijken met automotoren. Als dieselmonteur ben je een allround vakman of vakvrouw op het gebied van dieselmotoren, inclusief de elektronica die daar bij hoort.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Dieselmonteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Dieselmonteur

Welke opleiding is nodig om Dieselmonteur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Dieselmonteur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Dieselmonteur

Wat is het salaris en tarief van een Dieselmonteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Dieselmonteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Dieselmonteur zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl