Dieselmonteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Dieselmonteur?

Een dieselmonteur is gespecialiseerde monteur in dieselmotoren. Een ander woord voor dieselmotor is ook wel “luchtcomprimerende motor”. Als dieselmonteur ben je over het algemeen werkzaam voor een onderhouds- en revisiebedrijf, wat betrekking kan hebben op verschillende branches. In de meeste gevallen zal een dieselmonteur te maken hebben met scheeps- en industriemotoren, dit ondanks dat dieselmotoren in de auto-industrie toegepast worden. Dieselmotoren binnen de scheepssector en de industrie kunnen zeer groot en complex zijn en zijn niet zomaar te vergelijken met gewone automotoren. Als dieselmonteur ben je een allround vakman of vakvrouw op het gebied van dieselmotoren, inclusief de elektronica die hierbij komt kijken. Het werken aan dieselmotoren betreft gespecialiseerde werkzaamheden, omdat dieselmotoren zeer complex kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan de grote scheepsmotoren, die toegepast worden in zeeschepen. Dit soort dieselmotors kunnen makkelijk een lengte halen van tien meter of meer. Ook binnenvaartschepen, zeilboten en andere luxe boten worden bijna allemaal voorzien van een dieselmotor. Dit is ook het geval, omdat de dieselmotor een hoger rendement heeft dan een benzinemotor. Met het oogpunt op milieu is er de laatste jaren veel verbeterd op het gebied van dieselmotoren. Tegenwoordig worden alle auto's met een dieselmotor voorzien van een roetfilter. De roetfilter vangt de roetdeeltjes op en verbrandt deze. De dieselmotoren die in schepen ingebouwd worden hebben te maken met andere eisen. Met betrekking tot schepen gaat de aandacht veel meer uit naar de beperking van de uitstoot van zwaveloxiden en stikstofoxiden. Het beroep dieselmonteur moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat een dieselmonteur op verschillende manieren te maken kan hebben met dieselmotors. Zoals eerder omschreven kan het werken aan dieselmotors van auto's niet zomaar vergeleken worden met het werken aan grote scheepsmotoren en/of industriemotoren.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Dieselmonteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Dieselmonteur

Welke opleiding is nodig om Dieselmonteur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Dieselmonteur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Dieselmonteur

Wat is het salaris en tarief van een Dieselmonteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Dieselmonteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Dieselmonteur zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Dieselmonteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Dieselmonteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl