Jachtschilder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Jachtschilder?

Een jachtschilder of scheepsschilder is een schilder en/of lakspuiter die zich gespecialiseerd heeft in het onderhouden, schilderen en spuiten van motorboten en zeilboten. Dit soort werkzaamheden zal een jachtschilder over het algemeen uitvoeren binnen een scheepswerf. Als jachtschilder is het belangrijk dat je een allround vakman of vakvrouw bent, omdat het schilderen en spuiten van motorboten en zeilboten om veel specifieke kennis en ervaring vraagt. Dit heeft ook betrekking op de voorbereidende werkzaamheden, zoals het schuren en plamuren, omdat deze werkzaamheden voor een groot deel het eindresultaat zullen bepalen. In Nederland zijn redelijk veel zelfstandig ondernemers te vinden, die werken als jachtschilder. De werkzaamheden van een jachtschilder kunnen verschillen per opdracht, omdat er veel verschillende soorten motorboten en zeilboten bestaan. De werkzaamheden van een jachtschilder moeten gezien worden als ambachtswerkzaamheden, omdat het schilderen en spuiten van motorboten en zeilboten veel handwerk met zich meebrengt. Over het algemeen zal een jachtschilder meer doen dan alleen het schilderen van scheepsrompen. Zo kan de jachtschilder ook het interieur of het teakdek lakken van een schip. Om dit mogelijk te maken moet de jachtschilder behoorlijk wat disciplines in huis hebben, zoals kunnen schuren, plamuren, vetvrij maken, polijsten, spuiten en schilderen. Ook heeft de jachtschilder een brede kennis nodig van verschillende soorten materialen die als ondergrond dienen, en van welke soort verf of lak het beste toegepast kan worden om tot het beste resultaat te kunnen komen. Een jachtschilder moet ook verstand hebben van verschillende soorten schildertechnieken. Soms komt het voor dat de jachtschilder een decoratietechniek moet toepassen om iets af te werken. Denk hierbij aan het nabootsen van hout, marmer, brons of sjabloneren. Om dit soort technieken zelfstandig te kunnen uitvoeren is doorgaans veel ervaring nodig.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Jachtschilder

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Jachtschilder

Wat is het salaris en tarief van een Jachtschilder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Jachtschilder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Jachtschilder zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Jachtschilder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Jachtschilder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl