Team Mijnzzp

Wat doet een Elektromonteur scheepsinstallaties?

Een elektromonteur scheepsinstallaties is een elektrotechnicus die zich gespecialiseerd heeft in het installeren, aansluiten en onderhouden van elektromechanische installaties, apparaten, bedradingen en schakelmateriaal aan boord van schepen. Een andere benaming voor een elektromonteur scheepsinstallaties is ook wel scheepselektromonteur. Het installeren en onderhouden van elektromechanische installaties aan boord van schepen is specialistenwerk te noemen, omdat het meestal om complexe elektromechanische installaties gaat, die zeer uitgebreid kunnen zijn. Een elektromonteur scheepsinstallaties moet in staat zijn zelfstandig te werken aan verschillende elektromechanische installaties. De werkzaamheden aan boord van schepen kunnen divers zijn, zoals het aansluiten van motoren, het aansluiten van schakelkasten en het verwerken van de bedrading in schepen. Ook het testen en onderhouden van elektromechanische installaties mag voor een elektromonteur scheepsinstallaties geen probleem zijn. Bij grote schepen of elektromechanische installaties werkt de elektromonteur scheepsinstallaties vaak met meerdere mensen in een team. Elektrische installaties aan boord van schepen zijn doorgaans ingewikkeld. Daarnaast is er over het algemeen sprake van meerdere elektrische installaties aan boord van schepen. Ook zijn er strenge eisen qua veiligheid en mag een installatie niet onderhevig zijn aan corrosie. Als elektromonteur scheepsinstallaties ben je een elektromonteur, maar dan werkzaam binnen de scheepssector. Elektrotechniek komt overal voor en niet alleen binnen de scheepvaart. Omdat de elektrische installaties aan boord van schepen in veel gevallen uitgebreid en complex zijn moet een elektromonteur scheepsinstallaties over specifieke kennis beschikken. Met andere woorden zal niet zomaar iedere elektromonteur aangemerkt kunnen worden als elektromonteur scheepsinstallaties.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Elektromonteur scheepsinstallaties

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Elektromonteur scheepsinstallaties

Wat is het salaris en tarief van een Elektromonteur scheepsinstallaties? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Elektromonteur scheepsinstallaties in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Elektromonteur scheepsinstallaties zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Elektromonteur scheepsinstallaties

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Elektromonteur scheepsinstallaties bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl