Team Mijnzzp

Wat doet een Monteur buitenboordmotoren?

Een monteur buitenboordmotoren is een technicus en/of monteur, die beschikt over de juiste kennis van buitenboordmotoren. Een buitenboordmotor heeft over het algemeen ieder jaar een onderhoudsbeurt nodig, wil deze op een goede manier blijven functioneren. Dit noemt men ook wel het winterklaar maken van de motor. Door het geven van een onderhoudsbeurt aan de buitenboordmotor is men er zeker van dat het volgende seizoen de buitenboordmotor probleemloos zal werken. De meest gebruikte buitenboordmotoren van speedboten zijn watergekoelde buitenboordmotors. Echter, er zijn ook buitenboordmotors, die luchtgekoeld worden om in kleine slootjes te kunnen varen met modderig water. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer elektrische motoren beschikbaar voor kleine boten. Deze motoren zijn ideaal voor het varen in een stiltegebied. Het vermogen van deze motoren is wel beperkt. Het laten controleren van buitenboordmotoren is over het algemeen raadzaam, omdat de bedrijfszekerheid van buitenboordmotor erg belangrijk is. Het is de monteur buitenboordmotoren, die precies weet wat de aandachtspunten allemaal zijn van de motor. Het beroep monteur buitenboordmotoren moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een monteur buitenboordmotoren meestal ook aangemerkt kan worden als allround monteur en technicus, die verantwoordelijk is voor andere technische werkzaamheden. Dit neemt niet weg dat het inspecteren en onderhouden van buitenboordmotoren gezien kan worden als aparte specialisatie. Over het algemeen zal een monteur buitenboordmotoren in veel gevallen werkzaam zijn binnen een werkplaats. Dit is een belangrijk verschil met monteurs die aan binnenboordmotoren werken, omdat hiervoor meestal op locatie gewerkt moet worden. Vanzelfsprekend kan een monteur ook andere werkzaamheden uitvoeren.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Monteur buitenboordmotoren

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Monteur buitenboordmotoren

Wat is het salaris en tarief van een Monteur buitenboordmotoren? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Monteur buitenboordmotoren in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Monteur buitenboordmotoren zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Monteur buitenboordmotoren

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Monteur buitenboordmotoren bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl