Team Mijnzzp

Wat doet een Monteur binnenboordmotoren?

Een monteur binnenboordmotoren is een dieselmonteur en/of revisietechnicus die beschikt over technische kennis van binnenboordmotoren, zoals die in de meeste schepen te vinden zijn. Een binnenboordmotor moet ieder jaar een onderhoudsbeurt moeten krijgen wil deze bedrijfszeker blijven. Scheepsmotoren noemt men ook wel eens scheepsdieselmotoren omdat het meestal om dieselmotoren gaat. Het regelmatig controleren van scheepsdieselmotoren is belangrijk en gaat over het algemeen verder dan een standaard onderhoud, omdat de betrouwbaarheid van scheepsmotoren zo belangrijk is. Een monteur binnenboordmotoren zal bijvoorbeeld de motor ook bekijken met een endoscoop om mogelijke problemen op te kunnen sporen. Met de endoscoop kan de cilindervoering bekeken worden van de motor en kunnen ook de kleppen bekeken worden. Deze grondige inspectie moet voorkomen dat motoren op het water in storing vallen. Het inwendig controleren van scheepsdieselmotoren is belangrijk om de motor op een goede manier te kunnen analyseren. Het beroep monteur binnenboordmotoren moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een monteur binnenboordmotoren meestal aangemerkt kan worden als allround monteur en technicus, die ook verantwoordelijk is voor andere technische werkzaamheden. Dit neemt niet weg dat het inspecteren en onderhouden van binnenboordmotoren gezien kan worden als aparte specialisatie. Dit is het geval, omdat binnenboordmotoren van motorboten en zeilboten zeer complexe motoren kunnen zijn, die in veel gevallen voorzien zijn van verschillende andere installaties. Met andere woorden moet een monteur binnenboordmotoren over veel unieke kennis en ervaring beschikken. Het kan ook voorkomen dat een monteur binnenboordmotoren ingeschakeld zal worden voor het maken van een inspectierapport. Dit kan belangrijk zijn voor de verkoop, aankoop of de verzekering.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Monteur binnenboordmotoren

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Monteur binnenboordmotoren

Wat is het salaris en tarief van een Monteur binnenboordmotoren? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Monteur binnenboordmotoren in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Monteur binnenboordmotoren zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Monteur binnenboordmotoren

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Monteur binnenboordmotoren bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl