Scheepswerktuigkundige

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Scheepswerktuigkundige?

Een scheepswerktuigkundige is een technicus die verantwoordelijk is voor de machinekamer van schepen, inclusief de technische installaties aan boord van het schip, die zich meestal bevinden in de machinekamer. Denk hierbij aan de elektriciteitsvoorziening van het schip, aan de verwarming van het schip, aan de drinkwatervoorziening van het schip, aan de airconditioning van het schip en aan de motoren van het schip. Als scheepswerktuigkundige ben je dus een allround technisch specialist, die verantwoordelijk is voor de machinekamer. Als het om een groot zeeschip gaat kunnen er ook meerdere medewerkers werkzaam zijn in de machinekamer, die onder de verantwoordelijkheid vallen van de scheepswerktuigkundige. Als scheepswerktuigkundige ben je in de meeste gevallen de leidinggevende van meerdere medewerkers, afhankelijk van de grootte van het schip. Als het om kleinere machinekamers gaat, is het mogelijk dat de scheepswerktuigkundige alleen werkzaam is. Een scheepswerktuigkundige is een technisch officier aan boord van schepen. Vanzelfsprekend is het beroep scheepswerktuigkundige aan te merken als belangrijke beroep, omdat de scheepswerktuigkundige erop toe zal zien dat alles binnen de machinekamer functioneert zoals dit behoort te functioneren. Een scheepswerktuigkundige kan ook verantwoordelijk zijn voor begeleiden en laten uitvoeren van groot onderhoud. In de meeste gevallen zal de scheepswerktuigkundige ook verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van proefvaarten, waarbij alle verschillende systemen getest worden. Het beroep scheepswerktuigkundige komt in de praktijk voor op Mbo-niveau en op Hbo-niveau. De verantwoordelijkheden die een scheepswerktuigkundige precies heeft zijn meestal afhankelijk van het opleidingsniveau. De verantwoordelijkheden kunnen ook per schip verschillen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Scheepswerktuigkundige

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Scheepswerktuigkundige

Welke opleiding is nodig om Scheepswerktuigkundige te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Scheepswerktuigkundige? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Scheepswerktuigkundige

Wat is het salaris en tarief van een Scheepswerktuigkundige? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Scheepswerktuigkundige in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Scheepswerktuigkundige zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Scheepswerktuigkundige

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Scheepswerktuigkundige bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl