Jachtmakelaar

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Jachtmakelaar?

Een jachtmakelaar is gespecialiseerd in de aan- en verkoop van motorboten en/of zeilboten. Net zoals de bekende woningmakelaar is de jachtmakelaar een tussenpersoon die verschillende werkzaamheden kan uitvoeren voor zijn klanten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aankoopbegeleiding, verkoopbegeleiding, het taxeren van motorboten en zeilboten en aan het geven van advies. Het inschakelen van een jachtmakelaar is over het algemeen nodig, omdat er veel specifieke kennis komt kijken bij het aankopen en verkopen van motorboten en zeilboten. Daarnaast is het zo dat motorboten en zeilboten over het algemeen kostbaar zijn. Met andere woorden kan een goede jachtmakelaar veel problemen voorkomen vanwege de specifieke kennis. Ook zorgt de jachtmakelaar voor de juridische en financiële afhandeling, waaronder het scheepsdossier en de benodigde keurmerken. Over het algemeen moet het belang van een goede jachtmakelaar niet onderschat worden, omdat jachtmakelaars veel kostbare problemen kunnen voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het laten keuren van motorboten en zeilboten, zodat alle mogelijke gebreken aan het licht komen. Een laten uitvoeren van een aankoopkeuring is in alle gevallen raadzaam als we spreken van motorboten en zeilboten. Na de aankoopkeuring krijgt de koper een rapport met alle aandachtspunten en mogelijke gebreken van het schip. Een jachtmakelaar heeft veel verstand van motorboten en zeilboten en kent de botenmarkt. Ook staat de jachtmakelaar neutraal in de markt met betrekking tot kritische kopers, die wellicht het jacht afkraken, wat niet voor iedere eigenaar even leuk is. Ook kan de jachtmakelaar tips geven om een jacht goed verkoopklaar te maken, mocht dit nodig zijn, en de verkopers attenderen op alle belangrijke aandachtspunten met betrekking op de verkoop. Een goede jachtmakelaar zal ook de onderhandelingen uitvoeren met betrekking tot het aankopen of verkopen van motorboten en zeiljachten.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Jachtmakelaar

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Jachtmakelaar

Wat is het salaris en tarief van een Jachtmakelaar? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Jachtmakelaar in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Jachtmakelaar zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Jachtmakelaar

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Jachtmakelaar bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl