Scheepstimmerman

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Scheepstimmerman?

Een scheepstimmerman is gespecialiseerd in scheeps-afwerkingen, wat betrekking kan hebben op het interieur en het exterieur van motorboten en zeilboten. Om als scheepstimmerman te kunnen werken is het een must dat de scheepstimmerman nauwkeurig werkt, omdat het altijd om precisie werkzaamheden gaat. Veel schepen worden ontworpen en gebouwd naar de specifieke wensen van de opdrachtgever. In een schip moet het interieur aan strenge eisen voldoen. Zo worden de scharnieren en knoppen van kasten meestal robuust uitgevoerd, omdat scheepsinterieurs veel te verduren kunnen krijgen. Ook kan het interieur te maken krijgen met zout water. De meubels en andere houten voorwerpen in een schip zijn dan ook voorzien van meerdere laklagen om schade te voorkomen. Een veel gekozen houtsoort om het interieur mee af te timmeren is teakhout. Teakhout heeft de ideale eigenschappen om op een schip verwerkt te worden, omdat het weerbestendig is. Het beroep scheepstimmerman wordt over het algemeen geleerd door het opdoen van praktijkervaring en scholing. Als scheepstimmerman is het belangrijk dat je goed tekening kan lezen, omdat de meeste opdrachten uitgewerkt moeten worden volgens de werktekening. De meeste schepen en boten worden in een werf gebouwd of onderhouden, onder ideale omstandigheden en met alle gereedschappen voorhanden. Als scheepstimmerman ben je voor een groot deel verantwoordelijk voor de uiteindelijke afwerking van motorboten en zeilboten, omdat deze meestal voorzien zijn van diverse soorten houten meubels en aftimmering. Vooral als het gaat om unieke motorboten en zeilboten zal de scheepstimmerman een echte vakman moeten zijn, omdat het om maatwerk gaat. Dit betekent dat er geen standaard mallen beschikbaar zijn, die vaak wel beschikbaar zijn voor productieboten.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Scheepstimmerman

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Scheepstimmerman

Wat is het salaris en tarief van een Scheepstimmerman? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Scheepstimmerman in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Scheepstimmerman zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Scheepstimmerman

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Scheepstimmerman bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl