Opleiding tot Slager

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Avatar van Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingOndernemer Vers (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past
Online boekhoudingBoekhoudprogramma

Mbo-opleiding slager-traiteur

Wie een carrière ambieert als slager kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding slager-traiteur, die toebehoort tot de sector detailhandel & groothandel. De Mbo-opleiding slager-traiteur noemt men ook wel eens vakbekwaam medewerker versdetailhandel. De Mbo-opleiding slager-traiteur is een uitstroomrichting binnen de beroepsrichting vakbekwaam medewerker versdetailhandel. Daarnaast kennen wij de uitstroomrichting winkelslager. Het grote verschil tussen een slager-traiteur en winkelslager is dat de slager-traiteur een bredere opleiding heeft genoten en ook andere versproducten kan aanbieden zoals soep, maaltijdsalades en warme maaltijden. De winkelslager zal over het algemeen alleen vlees en vleeswaren verkopen. Overigens duren de opleidingen slager-traiteur en winkelslager ongeveer even lang en zijn er geen verschillen qua opleidingsniveau. Tijdens deze praktijkgerichte opleidingen zal je over het algemeen vier dagen in de week werken en één dag in de week naar school gaan voor de theorielessen, waar je vakken krijgt als Nederlands, rekenen en bedrijfshygiëne.

Opleidingsduur en niveau slager-traiteur

De Mbo-opleiding slager-traiteur en de Mbo-opleiding winkelslager duren over het algemeen twee tot vier jaar, afhankelijk van je vooropleidingen. Het zijn beide Mbo-opleidingen op niveau drie.

Vervolgopleidingen slager-traiteur

Na het afronden van de Mbo-opleiding slager-traiteur of de Mbo-opleiding winkelslager op niveau drie is het nog mogelijk om door te leren voor de Mbo-opleiding ondernemer vers of de Mbo-opleiding productieleider versindustrie op niveau vier. Beide Mbo-opleidingen zullen nog eens vier jaar in beslag nemen.

Vooropleiding slager-traiteur

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding slager-traiteur of de Mbo-opleiding winkelslager op niveau drie. Daarnaast is het tegenwoordig zo dat de meeste scholen een intakegesprek zullen houden om te bekijken of een opleiding wel bij je past. Overigens is het aan te raden om eerst de Mbo-opleiding medewerker versdetailhandel op niveau twee af te ronden, omdat tijdens deze opleiding alle basiskennis aan bod zal komen.

Mijnzzp.nl