Slager

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Slager?

Een slager is een allround vakman die beroepshalve vlees verwerkt, met de bedoeling het vlees te verkopen aan consumenten. In het verleden was het zo dat slagers veel hun eigen slachtwerk deden, maar dit komt steeds minder vaak voor. Tegenwoordig worden de slachtwerkzaamheden hoofdzakelijk in slachterijen uitgevoerd. Het uitsnijden en uitbenen wordt in steeds meer gevallen uitgevoerd door gespecialiseerde bedrijven zoals een slachthuis. Deze slachterijen bevoorraden dan de winkels en slager met het vlees. Een moderne slager verkoopt meestal niet alleen vlees maar ook andere producten zoals kant en klaar producten. Vaak is het aanbieden van alleen vlees niet genoeg meer om te kunnen overleven als zelfstandig slager. Het beroep slager kan betrekking hebben op een zelfstandig werkende slager met een eigen winkel of heeft betrekking op een slager die onderdeel uitmaakt van een supermarkt. De werkzaamheden van een supermarkt slager kunnen niet zomaar vergeleken worden met de werkzaamheden van een traditionele slager met een eigen winkel. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een slager het beste omschrijven als het beroepsmatig vlees snijden, inclusief het voorbereiden van vlees met als doel het vlees te verkopen. Afhankelijk van de soort slager kan een slager ook weer gespecialiseerd zijn in bepaalde vleessoorten zoals in runderen, paarden of gevogelte. Een andere benaming voor slager kan ook zijn beenhouwer.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Slager

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Slager

Welke opleiding is nodig om Slager te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Slager? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Slager

Wat is het salaris en tarief van een Slager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Slager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl