Slager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Slager?

Een slager is een ambachtsman die beroepshalve vlees verwerkt, met de bedoeling het vlees te verkopen aan consumenten. In het verleden was het zo dat slagers hun eigen slachtwerk deden, maar dit komt steeds minder voor. Tegenwoordig worden slachtwerkzaamheden hoofdzakelijk in slachterijen uitgevoerd. Het zijn de slachterijen die de groothandel voorzien van karkasdelen, die vervolgens verkocht worden aan de slager. Het beroep slager kan betrekking hebben op een zelfstandig werkende slager, of heeft betrekking op een slager die onderdeel uitmaakt van een supermarkt. De werkzaamheden van een supermarkt slager kunnen niet zomaar vergeleken worden met de werkzaamheden van een traditionele slager. Een traditionele slager zal in de meeste gevallen zelfstandig producten uitsnijden, die vervolgens verkocht worden aan consumenten. Een slagerij met een eigen slachterij noemt men ook wel zelfslachtende slagerij. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een slager het beste omschrijven als het beroepsmatig vlees snijden, inclusief het voorbereiden van vlees met als doel het vlees te verkopen. Afhankelijk van de slager kan een slager ook gespecialiseerd zijn in bepaalde vleessoorten, zoals in runderen, paarden of gevogelte. Een moderne slager verkoopt meestal niet alleen vlees, maar ook andere producten, zoals kant-en-klaar producten. Vaak is het aanbieden van alleen vlees niet genoeg meer om te kunnen overleven als zelfstandig slager. Voor veel mensen is een goed stuk vlees belangrijk. Het echt goede vlees wordt bij de slager gekocht en niet in een supermarkt. Een slager werkt bijvoorbeeld niet met mechanisch bewerkt vlees, zoals dit wel het geval is binnen supermarkten. Tegenwoordig komt het ook steeds vaker voor dat slagers werkzaam zijn als cateraars. In dat geval zal de catering vooral bestaan uit verschillende vleessoorten. Een andere benaming voor slager kan ook zijn beenhouwer. Zelfstandig werkende slagers komen tegenwoordig steeds minder vaak voor door de concurrentie van supermarkten.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Slager

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Slager

Welke opleiding is nodig om Slager te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Slager? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Slager

Wat is het salaris en tarief van een Slager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Slager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Slager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Slager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl