Opleiding tot Assistent filiaalmanager

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingHavo of Vwo
VooropleidingVerkoopspecialist (Mbo 3)
VervolgopleidingFiliaalmanager (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Opleiding assistent filiaalmanager

Er bestaan binnen Nederland geen specifieke Mbo-opleidingen voor het beroep assistent filiaalmanager. De meest geschikte opleiding als assistent filiaalmanager is de Mbo-opleiding verkoopspecialist detailhandel of de Mbo-opleiding filiaalmanager, die beide toebehoren tot de sector detailhandel & groothandel. Een assistent filiaalmanager is doorgaans nog in opleiding voor het beroep filiaalmanager of bezit het Mbo-diploma verkoopspecialist. Tijdens deze opleidingen is de filiaalmanager je leermeester die, samen met de stagebegeleider van school, toeziet op de praktijkexamens en de algemene voortgang. Als assistent filiaalmanager heb je doorgaans meer verantwoordelijkheden dan andere verkopers binnen de winkel en krijg je ook te maken met personeelsbeleid, inkoop en het algemene beleid vanuit het hoofdkantoor. Het is overigens niet ongebruikelijk dat assistent filiaalmanagers benoemd worden zonder specifieke opleidingen, wat natuurlijk wel per winkelketen kan verschillen.

Opleidingsduur en niveau assistent filiaalmanager

Er bestaan geen Mbo-opleidingen assistent filiaalmanager binnen Nederland. De opleiding tot filiaalmanager zal over het algemeen drie jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau vier.

Vervolgopleidingen assistent filiaalmanager

Na het afronden van de Mbo-opleiding filiaalmanager op niveau vier is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding commerciële economie, de Hbo-opleiding marketing & communicatie, de Hbo-opleiding Small business en Retail management. De meeste Hbo-opleidingen nemen nog eens vier jaar in beslag. Ze zijn in de meeste gevallen ook sneller af te ronden, wanneer je over de juiste vooropleidingen beschikt.

Vooropleiding assistent filiaalmanager

De meeste scholen verwachten minimaal eerst de afgeronde Mbo-opleiding verkoopspecialist detailhandel op niveau drie voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding filiaalmanager op niveau vier. Wanneer je over een andere opleiding of diploma beschikt is het belangrijk om over de vakken economie en wiskunde beschikken.

Mijnzzp.nl