Assistent filiaalmanager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Assistent filiaalmanager?

Een assistent filiaalmanager is een commercieel medewerker, die aangemerkt moet worden als de rechterhand van de filiaalmanager. Als assistent filiaalmanager ben je meestal de vervanger van de filiaalmanager als deze niet aanwezig is in de winkel. In de meeste winkels is het gebruikelijk dat een verkoopmedewerker aangesteld wordt als assistent filiaalmanager. Dit betreft meestal ervaren verkoopmedewerkers, die eventueel ook een opleiding aan het volgen zijn tot filiaalmanager. Als assistent filiaalmanager voer je zelfstandig verschillende werkzaamheden uit, maar sta je wel onder toezicht van de filiaalmanager. Als de filiaalmanager aanwezig is krijgt de assistent filiaalmanager verschillende taken, die niet alleen met verkoopwerkzaamheden te maken hebben. Daarnaast is de assistent filiaalmanager meestal één van de sleutelhouders, samen met de filiaalmanager. Dit betekent dat de assistent filiaalmanager zelfstandig de winkel mag openen en afsluiten en dat de assistent filiaalmanager oproepbaar is bij mogelijke calamiteiten, zoals bij een inbraakpoging. Dit kan wel per winkel verschillen, omdat de meeste winkelketens hun eigen regels hebben, die onderling kunnen verschillen. Als assistent filiaalmanager ben je meestal een verkoopspecialist in opleiding tot filiaalmanager. Maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn, omdat de functie assistent filiaalmanager in de praktijk ook voorkomt zonder dat de medewerker een opleiding aan het volgen is. Als assistent filiaalmanager beschik je in alle gevallen wel over meer verantwoordelijkheden dan andere winkelmedewerkers. Denk hierbij aan het maken van de personeelsplanning, het waken over de omzet, het bijhouden van voorraad, het inventariseren van de voorraad, het zelfstandig afhandelen van klachten en aan het aansturen van andere winkelmedewerkers. Daarnaast zal je regelmatig met de filiaalmanager overleggen over de voortgang van de winkel en het functioneren van de andere winkelmedewerkers.

Lees verder...

Opleiding tot Assistent filiaalmanager

Welke opleiding is nodig om Assistent filiaalmanager te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Assistent filiaalmanager? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Assistent filiaalmanager

Wat is het salaris en tarief van een Assistent filiaalmanager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Assistent filiaalmanager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Assistent filiaalmanager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Assistent filiaalmanager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl